Müfid Ekdal hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Müfid Ekdal hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2014 14:13

Kadıköy'ün tarihine ışık tutan Dr. Müfid Ekdal vefat etti. Ekdal'ın cenazesi yarın Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Kadıköy'ün tarihi geçmişini anlatan kitaplarıyla ilçenin tarihine ışık tutan Dr. Müfid Ekdal, 96 yaşında vefat etti.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Haydarpaşa Hastanesi eski başhekimlerinden Dr. Müfid Ekdal, hayatını kaybetti. Ekdal için ilk tören yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Ekdal'ın cenazesi öğle vakti Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

EKDAL'IN ÖZGEÇMİŞİ
Müfid Ekdal, 1918'de İstanbul'da doğdu. Orta öğretimini Kadıköy ve Haydarpaşa liselerinde tamamlayan Ekdal, 1942'de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi.

Kadıköy Numune Hastanesi'nde dahiliye uzmanı olarak görev yapan Ekdal, İngiltere'de kardiyoloji ihtisasını tamamladı. Numune Hastanesi'nde Dahiliye Servis Şefi, daha sonra da başhekim olan Ekdal, 1983'te emekliye ayrıldı.

Hayatını Kadıköy'ün tarihi ile ilgili araştırmalara adayan Müfid Erkal, Feneryolu'ndaki 105 yıllık köşkte yaşadı. Kadıköy Belediyesi, Ekdal'ın evinin bulunduğu sokağın devamındaki Gazi Muhtar Paşa Çıkmazı'na ilçeye yaptığı katkılardan dolayı "Müfid Ekdal" adını verdi.

Müfid Ekdal'ın, "Kapalı Hayat Kutusu (Kadıköy Konakları)", "Prenses Ela", "Eski Bir İhtilalciden Dinlediklerim", "Tanıdığım İnsanlar", "Yaşadığım Olaylar", "Bir Fenerbahçe Vardı", "Bir Konak Bir Ömür Bir Devir", "Bizans Metropolünde İlk Türk Köyü Kadıköy" adlı eserleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!