Müezzinoğlu, 16 Nisan'dan sonra ülkenin yolculuğu otobanlarda olacak (2)

Güncelleme Tarihi:

Müezzinoğlu, 16 Nisandan sonra ülkenin yolculuğu otobanlarda olacak (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 18:22

Müezzinoğlu, 16 Nisan'dan sonra ülkenin yolculuğu otobanlarda olacak (2)

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'E GELDİ
Bursa'dan Eskişehir'e gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Eti Fabrikası'nı ziyaret etti. Müezzinoğlu daha sonra 71 Evler Mahallesi'ndeki Toplum Aile Destek Merkezi (TADEM) kursiyerleri ile biraraya geldi.
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE SAYI 400 BİNİ GEÇTİ
Bakan Müezzinoğlu çıkışta gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. İstihdam seferberliğinde sayının 400 bini geçtiğini açıklayan Müezzinoğlu şöyle konuştu:
"İstihdam seferberliği son derece başarılı gidiyor. Benim 20 Mart itibarı ile açıkladığım 388 bin rakamının üzerine yeni rakamlar geldi. Ama şuan itibarı ile 400 bini geçti. Haftasonu yine net rakamları açıklayacağız. Ama şuanda gördüğüm Mart ayı sonu itibarı ile 2016'dan bize gelen yükü yani 2016'nın zor koşullarında yakalayamadığımız istihdam hedefini 2016'ya ait olanı kapatmış oluyoruz. Dolayısıyla bundan sonra işsizlik oranları hızla düşmeye başlayacak. Ve 2017'nin Aralık ayında inşallah yüzde 10'ların altına indirmeyi başaracağız. İlk iki ayın Ocak ayını saymıyorum ama Şubat ve Mart ayının rakamları gayet iyi geliyor. Nisan ve Mayıs ayının da çok iyi geleceğine inanıyoruz. Çünkü Türkiye artık yeniden üretmeye, yeniden büyük hedeflere yürümeye kilitlendi. Özellikle 16 Nisan'dan sonra çok daha hızlı ve çok daha güçlü bir yolculuk olacak. Ben istihdam seferberliğini 2-3 ay sonraki başarısının çok daha güçlü ve net bir şekilde kamuoyunda hissedilir görüleceğine inanıyorum."
BULGARİSTAN'A YAKIŞMADI
Bulgaristan'daki seçimlerle ilgili yöneltilen soruları da yanıtlayan Müezzinoğlu, "Hayırlı olsun. İnşallah istikrarlı bir yönetim olur. Ama seçim sürecine baktığımızda özellikle Türk soylu Bulgaristan vatandaşı seçmenlerin karşılaştıkları zorluklar, engellemeler, demokratik olmayan uygulamalar gerçekten demokrasi adına AB üyesi olan bir ülke adına yakışmayan, şık olmayan birçok muameleye maruz kaldı. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu demokrasi adına kendi vatandaşının özgür iradesiyle oy kullanmasının önüne hukuk dışı, demokrasi dışı uygulamalar çıkartmak hatta engellemeye çalışmak, belirli gruplarla tahrikler ve zorlamalar oluşturmak demokratik ülkelere yakışmıyor. Bulgaristan'a da yakışmadı" dedi.
ARDA TURAN'LA GÖRÜŞTÜ
71 Evler Mahallesi'nden sonra Emek Mahallesi'nde bulunan TADEM'e giden bakan Müezzinoğlu'nun yanına burada milli futbolcu Arda Turan geldi. Turan ile Bakan Müezzinoğlu bir odaya geçerek kısa süre görüşme yaptı. Çıkışta gazetecilerin talebi üzerine Arda Turan ile birlikte fotoğraf çektiren Müezzinoğlu, "Kendi aramızda bir protokol imzaladık. Ama içeriğini açıklamayacağım" dedi.
Moldova maçını başlamasına saatler kala Bakan ile görüşen Arda Turan ise daha sonra Milli Takımın konakladığı otele gitti.
Kemal ATLAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!