Müebbeden af...

MARATON’da Nobre’nin meşhur pozisyonu tartışılmakta. Erman Toroğlu, Nobre’yi program geneline yayarak doğrama yoluna gitmiş.

Bir ara laf dönüp dolaşıp Arif Erdem’e geliyor ve Erman Toroğlu şu cümleyi kuruyor: "Sevgili Arif. Senden milyon kere özür dilerim. Seni haksız yere yamultmuşum..."

"Yamultma" meselesini biraz açalım. Malum, Arif’in penaltı yaratmak konusunda kötü bir şöhreti vardı. Erman Toroğlu, yıllarca Arif’in bu huyunu eleştirmişti. Toroğlu bir ara Arif’in kendisini mahkemeye vermeyi bile düşündüğünü ancak sonra bundan vazgeçtiğini söyledi ve devam etti: "Şimdi mesela Nobre beni mahkemeye verse. Ben de Samsunspor maçının görüntülerini alıp mahkemeye gitsem; hakim bakar ve beni müebbeden affeder!"

Erman Hoca, "müebbet af"ın tuhaflığını fark etmiş olacak ki "Nasıl olacaksa böyle bu cümle?" diyerek bitirdi konuşmasını..

Haydi Aybaba!

TELEGOL’de Türkiye-İsviçre maçı sonrasında yaşanan olaylar tartışılmakta. Adnan Aybaba, "Milleti gaza getirmenin ne manası vardı?" başlıklı konuşmasını yapıyor. Ancak Aybaba bu sırada kendi kendini gaza getiriyor ve şu cümleyi kuruyor: "Haydi millet, haydi vatan, haydi Sakarya!.."

Muhabirimiz sırlar aleminde

ŞANSAL Büyüka,
TRT’nin bazı uygulamalarından duyduğu rahatsızlığı daha önce de dile getirmişti. TRT, Lig TV muhabirlerinin maç sonrasında yaptıkları röportajları TRT’nin yayınlamasını hafiften dalga da geçerek eleştiriyor denk geldikçe.

Pazar gecesi, "Allah Allah, Bahri Havadır’ı (Lig TV’nin usta Galatasaray muhabiri) sanki TRT’de gördüm demin canlı yayında. Bahri demin buralarda değil miydi?" dedi. Mizansen gereği Bahri Havadır da, "Buradayım ben" diyerek canlı yayında Maraton stüdyosuna girdi.

Tabii haliyle Büyüka, "Bahri Havadır şu anda buradaysa, az önce nasıl oluyor da canlı yayında Eric Gerets ile röportaj yapıyordu?" sorusunu sordu. Hafiften bir "Muhabirimiz sırlar aleminden bildiriyor" havası doğmuş oldu böylece.

Alacakaranlık Kuşağı gibi oldu bence biraz.

Üç model, üç yorum

PAZAR gecesi spor programlarında adından sevgiyle söz edilen bir kişi değildi Nobre. Fenerbahçe cephesi de, farklı galibiyete gölge düşürdüğü gerekçesiyle tepkiliydi Nobre’ye. Kanal D yorumcusu Engin Verel’in, "Nobre o pozisyonda dengesi bozulduğu için düştü aslında" yorumu en orijinal yorumdu herhalde!

TV8’in alt yazı olarak geçtiği taraftar yorumlarını takip ettim bir süre. Nobre olayıyla ilgili, üç farklı modeli temsilen üç yorum seçtim sizler için...

CENTİLMEN YORUMU: "Nobre’nin hareketi sadece hakemi değil, tüm Fenerbahçeli aldatmıştır. Böyle maç kazanmak istemiyoruz...."

ANTİ-FENER YORUMU: "Bence Fenerbahçe Avrupa’ya giderken yanında Türk hakem götürsün!"

FANATİK FENER YORUMU: "Nobre’den önce Arif’in pozisyonlarına bakın. Size (Galatasaray’ı kast ediyor) yürüyerek 5 atacağız, hodri meydan!"

HAFTANIN ÖZLÜ SÖZÜ

"Başkan hastanede, Galatasaray buzhanede"

Erman TOROĞLU
Yazarın Tüm Yazıları