Müdür Sarı: Her yıl sigaradan 5 milyon kişi ölüyor

Güncelleme Tarihi:

Müdür Sarı: Her yıl sigaradan 5 milyon kişi ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:42

Müdür Sarı: Her yıl sigaradan 5 milyon kişi ölüyor

Haberin Devamı

OSMANİYE Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde bir açıklama yapan Müdür Sarı, bir bağımlılık olan sigaradan kurtulmak için bireysel çabaların 'çok değerli' olduğunu belirtti. Sarı, şöyle devam etti:
"Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliği ölümlere, hastalıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Sigara ve tütün kullanımı önlenebilir ölüm nedenlerinin başında gelmektedir. Her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin sigara ve tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin edilmektedir. Ayrıca sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Kanser, akciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi bir çok hastalığa yol açmaktadır. Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de aynı hastalıklar görülmektedir."
ALO 171'İ ARAYIN
Sigara içip de bırakmak isteyenlere ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ile hizmet verildiğini hatırlatan Sarı şöyle devam etti:
"Bu vesile ile 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü başlangıç kabul ederek sağlıklı bir yaşam sürmeniz ve yeni bir başlangıç için sigara içen tüm vatandaşlarımızı ALO 171 Sigara Bırakma Danışma hattını aramaya, ilimizde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerine davet ediyoruz."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!