Müdür konuşunca görevinden oldu

Güncelleme Tarihi:

Müdür konuşunca görevinden oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2010 00:00

Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki düzensizlikleri ve güvenlik problemlerini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamuran Döğer görevinden alındı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamuran Döğer’i, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki asayiş problemini ve düzensizliği dile getirmesi işinden etti.

Döğer’in Ankara Hürriyet’e yaptığı, “Mezarlıkları çiçeklendiriyoruz, ertesi gün çocuklar çalıyor, güvenlik görevlileri de izliyor. Rögar kapağı çalıyorlar, yakalıyoruz. Bir anda etrafımızı kalabalık sarıyor. Buraya yedi kocalı Hürmüz demek az olur, biz dokuz kocalıyız” açıklamasının ardından özelikle bazı bürokratların Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Döğer’i görevden alması konusunda telkinde bulunduğu öğrenildi.

Mezarlık çevresiyle ilgili tüm düzenlemenin bağlı olduğu Çevre Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül ve mezarlık güvenliğinin bağlı olduğu ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk’ün Döğer’in açıklamalarından çok rahatsız olduğu ifade edildi.

Gökçek: Beceriksiz adamın orada ne işi var

Döğer’in görevden alınmasıyla ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Beceriksizliğini gazeteye demeç vererek itiraf etmiş. ‘Beceriksiz bir adamın orada ne işi var’ diyerek görevden aldım” dedi.
“Burada bir zafiyet varsa mezarlıktan sorumlu Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve ANFA’nın da kusuru yok mu?” sorusunu Gökçek şöyle yanıtladı:

“Bir zafiyet varsa çağırır ilgili kişilerle konuşur. Gereken yapılır. Orada müdür yapmışız, onun görevini ben mi yapacağım? Ben o söylediği sıkıntıları ilk defa duydum. Bunu da kendisi gazeteler yoluyla söyleyerek beceriksizliğini itiraf etmiş oldu. ‘Ben bu işi yapamıyorum’ demiş oldu. Ben de görevden aldım.”

Döğer: İyi oldu

Görevden alınan Kamuran Döğer ise bu zamana kadar binlerce kişiden hayır duası aldığını belirterek, “İyi oldu benim için. Başkanıma teşekkür ediyorum. Binlerce kişiden hayır duası aldık” dedi.
“Kırgın mısınız?” sorusunu ise Döğer, “Başkanım benim büyüğümdür, kırgınlık olamaz. Beni getiren irade de, görevden alan irade de kendisidir” diyerek yanıtladı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü görevini yürüten Döğer’in yerine vekaleten Şükrü Çetin getirildi.

1.5 yılda giden üçüncü müdür oldu

BU değişiklikle Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü görevinden bir buçuk yıl içerisinde üçüncü müdür de alınmış oldu. 2009 yılındaki yerel seçimlerden önce Şubat ayında dönemin Mezarlıklar Müdürü İsmail Çalık hakkında “Görevini kötüye kullanarak belediyeyi 403 bin 792 TL zarara uğrattığı” gerekçesiyle soruşturma açılmış, ardından Çalık emekliye ayrılmak zorunda kalmıştı. Çalık’ın yerine göreve atanan Mustafa Çelik de koltukta uzun süre oturamamış, Kasım ayında görevden alınmıştı. Çelik’in yerine gelen ve önceki gün koltuğundan olan Döğer de bu görevi sekiz ay yürütmüş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!