Müdür Bey'in çöküşü

Güncelleme Tarihi:

Müdür Beyin çöküşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir banka reklamında ‘‘Teessüf ederim’’ diyerek şöhreti yakalayan Önder Açıkalın, şimdi çok zor durumda.

Haftalık magazin gazetesi Haftasonu'nda Yüksel Şengül'ün hazırladığı Dobra Dobra köşesine konuk olan Açıkalın, zirveye çıkışını ve kendisini intiharın eşiğine kadar getiren düşüşünü tüm ayrıntılarıyla anlattı. Yaşadıklarını Ağustos böceği hikayesine benzeten Açıkalın, röportajı 2.5 aydır kendisine yardım eden tek kişi olan Serpil Çakmaklı'nın evinde yaptı. Çakmaklı'nın çok yakın dostu olmamasına rağmen saf biri olarak gördüğü için sahip çıktığı Açıkalın, ‘‘Başıma ne geldiyse iyi niyetimden geldi’’ dedi.

Gece hayatına hep düşkün olduğunu, ama tanındıktan sonra paranın kokusunu alan herkesin bir anda çevresine üşüştüğünü belirten Açıkalın, özellikle kadınlardan çok çektiğini vurguladı. ‘‘Beni ablukaya aldılar, sonunda da işgal ettiler’’ diyen Açıkalın, ‘‘Nasıl direneceksiniz? Mümkün mü? Azdırdılar beni. Azmak konusunda meylim de varmış, ortam da müsait olunca olanlar oldu. Üç tane banka reklamı yaptım. Dolarlarım bankadaydı, faizler de geliyordu. Sonra ben dul adamım. Evde dört duvar arasında mı oturacaksın? Erkek adamım, tabii ki gezip dolaşacağım. Eskiden pek görüşmediğim kişiler birden çevremi sarıverdi’’ dedi.

Kadınların kendisini tehditle sekse zorladığını anlatan Açıkalın, ‘‘Bir kadın geliyor. 'Benimle yatar mısın?' diyor. Ne diyeceksin? Yatmazsan, senin homoseksüel olduğunu açıklayacağını söylüyor. Çoğu kez tehdit altında seks yaptığımı bilirim’’ açıklamasını yaptı. Çok fazla para harcadığını da söyleyen Açıkalın, şimdi hiç parası olmadığını vurguluyor ve ekliyor ‘‘Maalesef... İki yıl içinde sıfırı tükettim.’

İNTİHARI DÜŞÜNDÜM

Serpil Çakmaklı olmasaydı intihar edeceğini söyleyen Açıkalın, ‘‘Kimse yardımcı olmadı. Ailem bile yardım etmedi. Serpil benim intihar edeceğimi hissetti. Sanatçı sezgileri demek ki. Canımı da ona borçluyum. Yoksa kendimi öldürecektim. Bunalımdaydım. Hala da bunalımdayım’’ dedi.

Oynadığı reklam filmlerinden alacakları olduğunu belirten Açıkalın, bu paraların kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Akba Reklam'dan üç milyar alacağı olduğunu söyleyen Açıkalın, bir gazoz reklamına da çıktığını belirterek alacağı parayı ‘‘Hayat memat meselesi’’ olarak değerlendirdi. Üç aydır mahkemelik olduğu eşinden boşanacak olan Açıkalın, yeni şöhret olanlara ise ‘‘Kazandıklarını har vurup harman savurmasınlar. Kadınlara dikkat etsinler ve yatırım yapsınlar. Yoksa benim gibi olurlar!’’ mesajını yolladı.

İkinci evlilik hataydı

Açıkalın, Elif Güneş’le yaptığı evliliği hata olarak görüyor. Evlenmeden önce sekiz kez nişanlanan Önder Açıkalın, bu nişanlanmalarının nedenini bunalımda olması şeklinde açıkladı. Türkücü Elif Güneş'le olan evliliğini ‘‘Bu evliliğe 4.5 milyar TL harcadım.Son paralarım onlardı. Ben evlenmekle intihar ettiğimi çok geç anladım. Bana uğursuzluk getirdi Elif. Sonra iki çocuğu vardı, sorun oldu’’ diye yorumlayan Açıkalın, onun gece hayatında çalışmasını istemediğini söyledi. Aralarındaki aşkın yedi ayda bittiğini vurgulayan Açıkalın, ‘‘Bütün suç Elif'indir. Kamyoncuların gittiği müzikollerde çalışıyordu’’ açıklamasını yaptı. Açıkalın'ı parasız ve dostsuz kaldığı bir dönemde evine alan Serpil Çakmaklı ise Önder Açıkalın'ın açıklamalarına karşı çıkarak, ‘‘Önder niye doğruyu konuşmuyorsun? Elif'in suçu yok ki! Sen evliydin ve iki aylık karını bırakıp, Ahu Tuğba'nın yanında dolaştın’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!