Mudanyalılar tiyatroya doydu

Güncelleme Tarihi:

Mudanyalılar tiyatroya doydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 10:21

Mudanyalılar tiyatroya doydu

Haberin Devamı

MUDANYA (Bursa), (DHA) - MUDANYA Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve üç gün süren tiyatro buluşmalarında sergilenen oyunlar Mudanyalılar tarafından ilgiyle izlendi. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel olarak sahnelenen “Uşak Kral ve Ötekiler” adlı oyun ise tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı.

Mudanya Belediyesi’nin Mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro buluşmaları kapsamında sergilenen tiyatro oyunları Mudanyalılar tarafından ilgiyle takip edildi. Çocuklar için sahnelenen “İlkel ve Düşne” adlı oyun ile başlayan buluşmalar, büyükler için sahnelenen oyunlar ile devam etti. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro oyunlarında çocuklar "İlkel ile Düşne" tiyatro oyununa yoğun ilgi gösterdi. Sevgi, dostluk, barış, adalet ve temizlik gibi temaların insan ve hayvan karakterleri kullanılarak masalsı bir anlatım içerisinde yansıtıldığı oyun, çocuklar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.



MUDANYALILAR TİYATRO KEYFİNİ YAŞADI



Cumartesi akşamı Tiyatro Birikim oyuncularının sahneye koyduğu “Araya Araya” adlı oyun ilgiyle izlendi. Pazar günü ise Maharetli Oyuncular Teşkilatı’nın sahnelediği “Sıfırdan Sonra” adlı oyun izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Bir akıl hastasının yaşam içerisindeki doğruları seyircilere güldürerek anlatan oyuncuların performansı Mudanyalı tiyatro severlerden tam not aldı.



TİYATRO GÜNÜNE ÖZEL OYUN



Levent Özdilek’in yönettiği ünlü oyuncular Köksal Engür ve Merve Engin’in sahnelediği “Kral, Uşak ve Ötekiler” adlı oyun 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’ne özel olarak sahnelendi. Tarihte etkin ilk diktatör Sezar'dan günümüze kadar süren ve insanlık var oldukça devam edecek olan krallık, diktatörlük ve baskı rejimini alaycı bir dille eleştiren oyun tek perde olarak seyirciyle buluştu.



“SANAT ÖZGÜRLÜK İÇİNDE YAŞANIYOR”



Mudanya’da kültür ve sanatın özgürlükler içerisinde yaşandığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirilen etkinliklerin Mudanyalılar tarafından büyük beğeniyle takip edildiğini belirtti. Mudanya’nın kültür ve sanata düşkün bir kent olduğunun da altını çizen Türkyılmaz, “Sanatın her dalı ile Mudanyalıları buluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Nisan ayından itibaren açık alan organizasyonlarıyla etkinliklerimiz artarak devam edecek” dedi.

FOTOĞRAFLI 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!