Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Hedefimiz UNESCO

Güncelleme Tarihi:

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Hedefimiz UNESCO
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 14:28

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Hedefimiz UNESCO

Haberin Devamı

MUDANYA (Bursa),(DHA)- Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümü öğrencileri ile Mudanya’nın geleceğini konuştu. Mudanya’nın turizmle geleceğe taşınacağının altını çizen Başkan Türkyılmaz, “Hedefimiz UNESCO” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini ağırladı. Mudanya'da 80 kişilik bir ekiple vatandaşlarla anket yapan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, Başkan Hayri Türkyılmaz’ı soru yağmuruna tuttu. Türkyılmaz, Mudanya’nın geleceğini bilimle, halka rağmen değil, halkla birlikte planladıklarını ifade etti. Mudanya’nın Anayasası olarak adlandırdığı planlama çalışmalarından söz eden Başkan Hayri Türkyılmaz, tarihi yapıların korunmasının yanı sıra, eğitim, sağlık, ulaşım gibi pek çok alanın bu planda düşünüldüğünü söyledi. Mudanya’nın doğal, kentsel ve arkeolojik sit alanlarına sahip şanslı bir kent olduğuna dikkati çeken Türkyılmaz, “Hayallerimiz tamamen planlı, bilimle birlikte gelişimini tamamlayan, mutlu bir kent olmak. Göreve geldiğim günden bu yana ne söylediysem yapıyorum. Mudanya sanayi kenti olamaz dedik. Mudanya turizm, eğitim, tarımsal değerleri korunan bir kent olmalı. Şimdi ise Mudanya’nın geleceğine Mudanyalılar karar veriyor” dedi.
“MUDANYA SAKİN ŞEHİR OLMALI”
Mudanya’nın geleceğinin doğru bir planlamayla birlikte turizmden geçtiğine de vurgu yapan Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi amaçlı Turizm Master Plan çalışmasını başlattıklarını, bu çalışmanı uygulanması için sabırsızlandığını da dile getirerek, “Eski yerleşimin olduğu yerler korunacak, tescilli binalarımızla ilgili yaptığımız projeyle ödül aldık. Mütareke Meydanı çevresinin projesi yapıldı. Uygulama süreci kaldı. Trilye ve Girit Mahallesi’nde Slow City (sakin şehir) projesi hedefliyoruz. Mudanya’nın UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Bunun için gerekli görüşmeleri yapıp, ciddi bir başvuru dosyası hazırlayacağız. Mudanya’nın turizm potansiyelini arttırarak, turizmde hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!