Mucizevi bitki kökü zencefil

Enerji veren köklerden zencefil, şu sıralar en verimli sezonunu yaşıyor. Baharat, güzellik iksiri ya da tedavi edici özellikleriyle öne çıkan bu geleneksel bitki, kadınların vazgeçilmez doğal ürünlerinden biri olarak kozmetikçilerin de gözdesi...

Geçmiş yüzyıllarda denizcilerin Uzakdoğu’dan getirdikleri zencefil kökleri, bugün neredeyse her süpermarkette bulunabilecek, Asya mutfağının da önemli malzemelerinden biri... Ortaçağ’da, sadece özel aroması nedeniyle değil, medikal özellikleriyle de halk arasında bilinen zencefil, içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra nefes yollarındaki enfeksiyona ve hazımsızlığa iyi geliyor.

MİGREN VE SOĞUK ALGINLIĞINA BİREBİR

Çin tıbbında ayurvedik etkisi dışında, zencefilin kokulu yumruları migren ve romatizmal şikayetlerde de sıkça kullanılıyor. Aynı zamanda zencefil denge elementi olarak biliniyor, vücuda sakinlik ve rahatlık veriyor. Bu bitki kökünü özellikle deniz ve seyahat rahatsızlıklarında kullanılmak üzere tablet formunda da bulmak mümkün. Soğukalgınlığının ilk belirtilerini ortadan kaldırmak için zencefil çayı birebir. Sıcaklığı mideden itibaren tüm vücuda yayılıyor ve ciğerleri harekete geçirerek, kandaki zehirli atıkların atılmasını sağlıyor.

eçmiş yüzyıllarda denizcilerin Uzakdoğu’dan getirdikleri zencefil kökleri, bugün neredeyse her süpermarkette bulunabilecek, Asya mutfağının da önemli malzemelerinden biri... Ortaçağ’da, sadece özel aroması nedeniyle değil, medikal özellikleriyle de halk arasında bilinen zencefil, içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra nefes yollarındaki enfeksiyona ve hazımsızlığa iyi geliyor.

MİGREN VE SOĞUK ALGINLIĞINA BİREBİR

Çin tıbbında ayurvedik etkisi dışında, zencefilin kokulu yumruları migren ve romatizmal şikayetlerde de sıkça kullanılıyor. Aynı zamanda zencefil denge elementi olarak biliniyor, vücuda sakinlik ve rahatlık veriyor. Bu bitki kökünü özellikle deniz ve seyahat rahatsızlıklarında kullanılmak üzere tablet formunda da bulmak mümkün. Soğukalgınlığının ilk belirtilerini ortadan kaldırmak için zencefil çayı birebir. Sıcaklığı mideden itibaren tüm vücuda yayılıyor ve ciğerleri harekete geçirerek, kandaki zehirli atıkların atılmasını sağlıyor.

Avurveda öğretisinde zencefil çayı her tür şikayete iyi gelen etkileriyle öne çıkıyor. Sıcak suyun içine köklerindeki tedavi edici, iç ısıtıcı ve anti-bakteriyel özelliklerini bırakıyor. 1 litre kaynamış suyun içinde taze rendelenmiş zencefil, yarım limon ve 1 çay kaşığı bal koyun ve bir miktar bekletin. İşte, enerji içeceğiniz hazır! Taze sıkılmış meyve suları ya da çorbaların içine eklendiğinde de zencefil iştah açıyor, mideyi rahatlatıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor ve baş ağrısını yok ediyor. Uzun bir gecenin ardından bacaklarınıza giren kramp için de zencefilin mucizevi iyileştirici gücünden faydalanabilirsiniz.

Kleopatra gözleri

Kış sezonunda dikkatler gözlere odaklanıyor. Şeffaf zarafet, punk-rock, fütüristik, çiçek çocuklar, modern sfenks ya da retro trendine uygun olarak farklı dokunuşlarla gözler belirginleşiyor. Gözlerinizi vurgulamak için eye-liner ve kalın bir göz kalemi kullanabilirsiniz.

Alexander McQueen’in modellerini modern Mısır sfenslerine benzettiği kış koleksiyonu defilesinde, gözlerdeki koyu geometrik çizgiler, blok halinde boyanmış göz kapakları oldukça dikkat çekiciydi. Pastel tonların kullanıldığı, 70’lerin Woodstock dönemini anımsatan göz makyajı da sezonun ağır toplarından... 60’ların Twigy esintileri taşıyan retro görünümünde de yine gözler ön plana çıkıyor.

Daha dramatik bir görünüm için makyaj artistlerinin önerisi gözün iç kısmını beyaz bir göz kalemiyle aydınlatmak... Ardından alt ve üst göz kapağının içine uygulanan kalın bir çizgiyle birlikte oldukça yoğun kullanılan maskara ya da takma kirpik etkisi, gözlere mükemmel bir görünüm kazandırıyor.

ÜRÜN MARKET

Ciltte görülen kronik kızarıklıklar

Cilt yüzeyinde görülen kronik kızarıklıklar, birçok kadının en büyük endişesi... Clinique’e ait "Redness Solutions Soothing Cleanser", özellikle sürekli kızarıklık ve kaşıntı rahatsızlığı yaşayan hassas ve tepkili ciltlerde etkili. Yatıştırıcı ve iritasyon engelleme özelliği taşıyan deniz özlü bileşenler, hassas ciltlerde anında etkisini gösteriyor. Düzenli kullanıldığında cilt çok daha güçlü ve pürüzsüz görünüyor. Zengin içeriklerden oluşan bileşim, cildin nem bariyerini onarıyor ve cilt temizliğinde etkili bir arıtım sağlıyor.

Mükemmel ’vuruş’

"Seksi, feminen, enerjik"... Burberry’nin son kokusu "The Beat" için markanın baş tasarımcısı Christopher Bailey’nin tanımı işte böyle. Bu yıl İngiltere’de yılın modeli seçilen Agyness Deyn’in yüzü olduğu kokunun tanıtımı için basın ordusuyla birlikte biz de Londra’daydık.

Odunun ve maskın dumansı aynı zamanda romantik notalarından oluşan çiçek notalı parfüm, ormanın derinliklerine ait bir ruhun yansıması gibi... Ceylon çayının geleneksel ve bir o kadar da çelişkili kokusu ise "The Beat"in esansını oluşturuyor. Londra’nın efsanevi mekanlarından Koko’da gerçekleştirilen tanıtım, tüm dünyadan gelen oldukça kalabalık bir basın grubuyla gerçekleşti.

Tanıtım, fonda Agyness Deyn’in enerjik dansı ve Christopher Bailey’nin açılış konuşmasıyla başladı. Londra’nın sanat çevresinden de önemli isimlerin katıldığı parti, İngiltere "Brit Awards"da 2007’nin en iyi grubu seçilen "The Fratellis" grubunun konseriyle devam etti. Geceye katılanlar arasında moda dünyasının önemli isimleri ve tabii ki kokunun yüzü olarak kampanyada görev alan model Agyness Deyn de vardı.

Güzellik sırlarınızı paylaşın

Günlük hayatta sağlığımız ya da güzelliğimiz için uyguladığımız o kadar çok şey var ki; kimi annelerimizin bize öğrettiği, kimi de yakın çevremizden duyup denediğimiz... Peki, onları neden başkalarıyla paylaşmıyoruz. Keşfettiğiniz, çocuklarınızda ya da kendinizde uyguladığınız formülleri bundan böyle bu sayfalar aracılığıyla başkalarıyla da paylaşmaya ne dersiniz?

Haydi yüzleşelim; hepimiz bir şekilde sağlığımızı korumayı başarıyoruz. Bol meyve ve sebze yemenin, az yağ tüketmenin, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan vazgeçmenin hem sağlık hem de cilt güzelliği açısından yararlarını biliyoruz. Ama onların dışında uyguladığımız pratik bilgilerin faydaları da saymakla bitmez.

Şimdi etkisi sizler tarafından kanıtlanmış, güvenilir sağlık ve güzellik bilgilerinizi bu sayfalar aracılığıyla diğer kadınlarla paylaşabilirsiniz. Üstelik bu bilgiler kesinlikle bir pazarlama taktiği değil, her biri kulaktan kulağa yayılarak uygulanmış, sağlıklı bir yaşamın küçük sırlarını veriyor. Okumak, uygulamak ve bazen de dikkate almamak size kalmış..
Yazarın Tüm Yazıları