Mucize takım 3. Lig'de

Güncelleme Tarihi:

Mucize takım 3. Ligde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Manav, güvenlikçi, fırıncı, tetisatçıdan oluşan futbolcular, pazarlamacı hocalarıyla 3. Lige çıktılar...

Haberin Devamı

Diyarbakır'da, Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Bağlar Vuralspor, inanılması çok zor bir başarıya imza atarak bu yıl Türkiye 3'üncü Futbol Ligi'ne çıktı.

Kentte manav, güvenlikçi, fırıncı, tesisatçı, elektrikçilik yapan ve öğrencilerden oluşan Bağlar Vuralspor'un teknik direktörlüğünü pazarlamacılık yapan Faruk Türk yapıyor. Kulüp Başkanı Aydın Vural, 150 bin YTL harcama ile şampiyon olduklarını belirterek, "Galatasaray, rakiplerine göre maddi imkansızlıklarla 17 Mayıs'ta UEFA kupasını kaldırmıştı. Biz de parasız ancak inancımız ile 17 Mayıs'ta şampiyon olduk" dedi.

Diyarbakırspor, Bank Asya 1. Futbol liginde Play-Of maçında Eskişehir'e penaltılarda yenilerek Süper lige çıkma umudunu başka bir bahara bırakırken, Diyarbakırlılar, futbolda inanılması güç bir başarı ile azda olsa teselli buldular.

Haberin Devamı

1978 yılında kurulan ve yıllardır Diyarbakır Amatör Ligi'nde mücadele eden Kuyumcularspor'un adı 2004-2005 sezonunda Bağlar Vuralspor olarak değiştirildi.

Geçen yıl 3'üncü Lig'i final maçında kaçıran Bağlar Vuralspor, bu yıl önce Diyarbakır'da 20 takımı geride bırakarak şampiyon oldu, daha sonra Türkiye genelinde 170 takımın arasından sıyrılarak maddi imkansızlıklarına rağmen 3'üncü Lig'e çıkan 5 takımdan biri olma başarısını gösterdi.

HER MESLEKTEN FUTBOLCU VAR

Türkiye 3'üncü Ligi'ne çıkan BaÄŸlar Vuralspor'un kadrosunda futbolcu olarak 1 manav, 2 özel güvenlikçi, 2 sıhhı tesisatçı, 3 elektrik tesisatçısı, inÅŸaat işçileri, öğrenciler ve öğretmenlerden oluÅŸurken teknik direktörlüğünü pazarlamacılık yapan Faruk Türk üstleniyor.Â

Soyadını kulübe veren ve geçmişte kendisi de takımda yıllarca oynayan Kulüp Başkanı Aydın Vural, rakiplerinin 400 bin YTL ile 1.5 milyon YTL arasında harcama yaparak terfi maçlarına geldiğini söyledi.

Vural, "Biz yaklaşık 150 bin YTL harcama yaparak şampiyon olduk. Para olmasada azim ve inançla zafer elde edilebileceğini gösterdik. Galatasaray 17 Mayıs'ta UEFA kupasını kaldırırken, rakiplerine göre maddi anlamda çok iyi değildi. Ben bu tarihi futbolcularıma örnek olarak gösterdim. Onlarda 17 Mayıs'ta bize şampiyonluk hediye ettiler"dedi.

Haberin Devamı

"TAKIMIN AMATÖR RUHUNU BOZMAYACAĞIZ"

Kulüp Başkanı Aydın Vural, takımda oynayan bütün futbolcuların Diyarbakırlı olduğunu, kendilerini Diyarbakırspor'un alt yapısı olarak gördüklerini belirterek, "Bu konuda kompleksimiz yok. Bölgedeki yetenekli futbolculara kapımız açık olacaktır. Diyarbakırspor'un bizimle yakından ilgilenmesi gerekir. Bu takımın amatör ruhunu bozmak istemiyoruz. Ancak desteğe ihtiyacımız vardır. Futbolculara şampiyonluk için verdiğimiz 50 bin YTL pirim sözümüz vardır. Bunu halletmemiz gerekiyor" dedi.

BAÄžLAR VURALSPOR'UN FUTBOLCULARI

Teknik Direktörlüğünü Pazarlamacı Faruk Türk'ün yaptığı Bağlar Vuralspor'un ilk 11'i şu futbolculardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Mahsun Aslan (Su tetisatçısı, kaleci)
Musa Çelen (Öğrenci-defans)
Velat Aslan (İşçi-defans)
Ferdi Fidan (Özel güvenlikçi-defans)
Ömer Özel (İşçi-kaptan)
Selim Polat (İşçi-orta saha)
Sıdık Karakaş (Öğrenci-forvet)
Abdurahman Batmaz (Manav-orta saha)
Hamdullah Dinç (Öğrenci-forvet)
Sait Birgiç (Fırıncı-orta saha)
Emrah Ertoğan (Öğrenci-orta saha)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!