Mucize bebek Poyraz’a yardım eli uzandı

Güncelleme Tarihi:

Mucize bebek Poyraz’a yardım eli uzandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 01:00

11 ay bitkisel hayatta kaldıktan sonra makinelere bağlı şekilde yaşamını sürdüren 3 yaşındaki Poyraz’a yardım eli uzandı. Hürriyet Ankara’nın manşete taşıdığı Poyraz’ın terapi masraflarını Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım (SOS) Vakfı karşılayacak.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın 28 Ocak’ta ‘Poyraz’ı yaşatalım’ manşeti ile gündeme getirdiği 3 yaşındaki Poyraz bebeğe yardım eli uzandı. Verdiği mücadele ile yaşama tutunan ‘mucize bebek’ Poyraz Telli’yi Pursaklar’daki evinde ziyaret eden SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, anne Aslıhan Telli’ye terapi masraflarını karşılama sözü verdi. Henüz 4 aylıkken kalbi duran ve 21 dakikalık müdahale ile hayata döndürülen minik Poyraz, beyninde oluşan hasardan dolayı 11 ay bitkisel hayatta kaldı ve bu süreçte birçok ameliyat geçirdi. Uyandığında hiçbir şeye tepki vermeyen Poyraz için doktorlar, hastalığının tedavisi olmadığını söylerken, aylar sonra Poyraz bebek duymaya, görmeye ve tepki vermeye başladı. Bu mucize sonrası, bebeğin terapilerinin devam ettiği sürece durumunun daha da iyiye gidebileceği söylendi. Yaşam ünitelerine bağlı şekilde hayatını sürdüren Poyraz’ın tedavisi evde yapılıyor. 3 yaşındaki Poyraz’ın tüm bakımını ve masraflarını, 2 yıl önce eşi tarafından terk edilen anne Aslıhan Telli, tek başına karşılamaya çalışıyor. 

Haberin Devamı

‘EŞİM BİZİ TERK ETTİ’

Minik Poyraz’ın tedavi masraflarını karşılamakta sıkıntı çektiğini söyleyen 3 çocuk annesi Aslıhan Telli, şunları kaydetti:
“Gücümün yettiği kadar mücadele ediyorum ama bir yerde tıkanıyorum. Evim kira, eşim 2 sene önce bizi terk etti. Poyraz’ın 3 terapisi var, ilaçları var. Elektrik kesilmesin diye dua ediyorum. Çünkü hayatı elektriğe bağlı. Eşim terk ettiğinde, elektrik faturasını ödeyemeyince elektriği kesmeye geldiler. Görevliye çocuğumu gösterdim. ‘Elektriği keserseniz, bu çocuk hayatını kaybeder” dedim. Görevli bir kaç gün sonra bana para yardımı yaptı. Allah ondan razı olsun.”
Daha önceleri ayda 30-40 lira arası gelen elektrik faturasının, Poyraz’ı hayatta tutmak için kullanılan makinelerden dolayı 450-500 liraya çıktığını belirten Aslıhan Telli, 3 çocuğuna bakabilmek ve faturaları ödeyebilmek için mücadele verdiğini söyledi. SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek de “Allah senden razı olsun. Fedakar bir annesin. Seni kutluyorum. Terapi masraflarını SOS Vakfı karşılayacak. İnşallah bu durumlar sizin için bir anı olarak kalır. Vakıf olarak arkandayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!