"Mücadeleme devam edeceğim"

Güncelleme Tarihi:

Mücadeleme devam edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 03:39

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TRT 1'de yayınlanan "Akılda Kalan" programında Nuriye Akman'ın sorularını yanıtladı...

Haberin Devamı

Kavaf, son günlerde tartışılan dizi Muhteşem Yüzyıl’ı ilk iki bölümden sonra izlemediğini açıkladı. Haremin dizide sadece cinselliğin yaşandığı bir yer olarak vurgulanmasına karşı çıktığını belirten Kavaf “Biz tarihimize de, kültürümüze de, değerlerimize de saygılıyız. Bunların magazinleştirilmesini doğru bulmuyorum” dedi.     

Nuriye Akman ile Selma Aliye Kavaf arasında geçen ilginç bir diyalog gerçekleşti: 

Akman: Kanuni’yi aşık bir adam olarak görmek sizi rahatsız ediyor mu?   

Kavaf: Hayır. Sonuçta o da bir insan. Elbette bir kadına ilgi duyabilir, bir kadına aşık olabilir. Onun devlet adamı olması insani duygulardan arındırılmış olmasını gerektirmiyor ki… O da etten kemikten bir insan. Elbette onun da sevinçleri ve üzüntüleri var.

Akman: Ama yeter ki öpüşürken gösterilmesin diyorsunuz, değil mi?

Haberin Devamı

Kavaf: Tarihi şahsiyetlerin ve tarihin doğru algılanacak, zihinlerde doğru bir algı oluşturacak şekilde verilmesinden yanayım.

Kurtlar Vadisi çocukları şiddeti özendiriyor

Selma Aliye Kavaf, bir dönem sevdiği dizilerden biri olan ‘Kurtlar Vadisi’ ile ilgili görüşlerini de açıkladı. Bir senedir diziyi izlemediğini belirten Kavaf, “Bir yıl öncesine kadar basında, bir kısım mesajlar, sanki o dizi aracılığıyla kamuoyuna veriliyor gibiydi. Onları merak ediyordum ve seyrediyordum” dedi. Kavaf, ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinin şiddet içeren sahnelerine yönelik ise şunları söyledi: “Dizinin şiddet dozu çok yüksek. Her ne kadar 13 yaş üzeri seyretmelidir şeklinde bir işaret gösterse de, evlerde ona çok dikkat edilmiyor. Çocuklara şiddeti özendiriyor ya da kanıksatıyor olması açısından doğru değil”.

Evlilik programlarını yayından kaldırıncaya kadar mücadele edeceğim

Televizyonlarda yayınlanan evlilik programları ile ilgili düşüncelerini açıklayan Kavaf,  bu programları yayından kaldırana kadar mücadele edeceğini belirtti. Kavaf, evlilik programların yayından kaldırmasına tek başına gücünün yetmeyeceğini, bunun uzun soluklu bir mücadele olduğunu ve bunu toplumun bütün kesimlerinin desteğiyle gerçekleşebileceğini söyledi. Bu programlar yayından kaldırılırsa insanları evlendirme işini kendisinin üstlenip üstlenmeyeceği sorusuna, “İlla birinin üstlenmesi gerekmiyor. İnsanlar bunu kendileri hallediyorlar” cevabını verdi.

Haberin Devamı


Kavaf, “Ak Parti buna cesaret edecek mi?” sorusunu “ Bu sadece Ak Parti’nin meselesi değil. Bu Türkiye’nin meselesi. Herkesin bu sürece katkı vermesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde cevaplayınca Akman, “Tamam. Bir başka bahara kaldı” sözleriyle konuyu kapattı.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!