Mücadele müthiş ama hız az...

16 Mayıs 2010’da Türk futbol tarihi değişti.. Kimsenin ihtimal vermediği gerçekleşti ve 5.şampiyon ortaya çıktı.. Fenerbahçe’nin kendi sahasında öne geçtiği maçta Trabzonspor’la berabere kalmasıyla..

Haberin Devamı

Dün sahaya çıkan onbire baktım.. Niang ve Yobo dışında pek farklılık yoktu  geçen yıldan.. Oyun olarak da geçen yıldan daha iyi bir performans sergilenmedi.. Peki neden? Bu sezonla geçen sezon arasında Fenerbahçe’deki en büyük değişim neydi? Daha hızlı oynuyordu Fenerbahçe.. Bunun en büyük  nedeni de Niang, Dia ve Stoch üçlüsünün Türkiye standartlarının üzerindeki hızları, adam geçme becerileri ve kontrataklarla rakibi vurma özellikleriydi.. Bu oyuncuların ikisi sahadayken rakip savunma ileri çıkamıyor ve ikili yardımlarla kanatları tıkamaya çalşıyordu.. Öyle olunca  kim sahne alıyordu? Alex..
Dia ve Stoch fazla gelir
Dünkü Fenerbahçe; göbeği güçlü, orta sahası dirençli bir takımı en güçlü olduğu yerden delmeyi amaçlamıştı sanki.. Kurgu tersti.. Ben olsam sahaya Caner, Dia ve Stoch’la çıkar, A.Santos, Baroni ve Özer-Semih ikilisinin birinden vazgeçerdim.. Önde Niang, iki  kenarda Dia ve Stoch’lu bir kadro özellikle iç sahada ve seyirci baskısı  varken Türkiye liglerine fazla gelir.. Alex daha az koşup, pasör yanını  öne çıkarır.. Skor avantajından sonra Baroni içeri girip kanatlardan birini değitirebilirsiniz..
Küsenlere küsmedi
Aykut Kocaman göreve geldiği günden beri inandığı bu kadroyu neden  oynatmıyor? Galatasaray’la 0-0 biten derbi yüzünden.. Genç teknik adam bu  sezon çok önemli maçları çok önemli taktik hamlelerle kazandı.. Küsenlere  küsmedi.. Konuşanlara forma vermemezlik etmedi.. Adil oldu, samim oldu.. Ama bir şeyi hiç unutmamalı.. İstenen sonuçların alınmadığı bazı maçlardaki diziliş ya da düşünce yanlış olmaz her zaman.. Sporting Gijon’un 600  milyon Euro’luk Real’i Bernabeu’da yenebildiği bir spor futbol.. Esas olan Fenerbahçe’nin hızlı, atak, dikine oynaması.. Dia ve Stoch büyük oyuncular, büyük kozlar.. Ve onbir oynarlarsa Baroni’ye gerek kalmayacak skorları elde eder Fenerbahçe..
Soğukkanlı oynadı
 Dünya Messi’ye, Rooney’e, C.Ronaldo’ya, Pato’ya, Drogba’ya, Eto’o’ya, Robben’e, Villa’ya, Robinho’ya neden hayran?  Sadece bunu düşünmek bile “şampiyonluğu hızlandırır..”  Bursaspor iyi hazırlandığı bir maçı iyi oynadı.. Net fırsatlar da yakaladı.. Telaşlı oynayan rakibi karşısında soğukkanlı davrandı.. “Şampiyon” unvanını boşuna kazanmadığını gösterdi..

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Kazanmak için yürekleri ve bütün güçleriyle harika bir mücadele sergileyen iki takım oyuncularını..

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Bursaspor taraftarlarının tribünlere attıkları meşaleleri ve patlayıcı maddeleri..

DİKKAT

Sahaya yanıcı madde atanları belirleyip tutuklamak için Şiddet Yasası’na mı ihtiyacımız var?

Yazarın Tüm Yazıları