Mücadele

BOSNA’nın eti budu belli. Bosna’da zaten o etten de buttan da en fazla köfte yapıyorlar. Bir de kol böreği.

Ama ilk yarıda iki takım arasındaki futbolun farkına bakıyorsun, sinirleniyorsun. 70 milyonu Bosna’ya bölünce hakikaten insanın sinir kat sayısı artıyor.

Kaleci Volkan konusunda hem Fatih Terim’in, hem de Fenerbahçe’nin kesin çözüm bulması gerekir. Bu çocuk bir ara çok sallandı, büyük eleştirilerden sonra tekrar çalışmaya başladı, kendine geldi ama herhalde tekrar öteki alışkanlıklarına geri döndü. Bir milli takım kalecisi veya Avrupa’da mücadele eden bir takımın kalecisinin böyle hatalardan böyle goller yemeye hakkı yok. Yan toplarda, karşı toplarda Volkan’a bir bakın, bir de Bosna’dan Türkiye’ye ithal gelen Hasagiç’e...

Halil’le başlamalıydı

Belki aman aman top oynamadık. Çok sakatımız vardı o da tamam. Ama dün gece benim hoşuma en çok giden şey, milli takım mağlup duruma düştükten sonra Türkiye ligi takımlarının çok üzerinde mücadele etti. Tekmeye kafa soktu, düştü kalktı gene kalktı mücadele etti. Mevlüt pozisyona giriyor kaçırıyor tamam ama hem hücumda rakip defansın dengelerini bozuyor, hem de rakip defans oyuna çıkarken onları çomaklıyor. Batuhan, Türk futboluna kazandırılmalı. Fatih Hoca’ya da bu konuda hak veriyorum ama bu kadar sakatın olduğu tehlikeli bir maçta Batuhan’la başlamanın yerine Halil Altıntop’la başlaması daha doğru olurdu. Zaten takımın içinde tecrübeli adamlar sakatlanmışlar, eksilmişler. Hiç olmazsa Alman liginde gol atabilen bir oyunuyu sahada tutmak lazım. Ama Fatih Hoca bu Halil’e bir türlü artı bakmıyor. Ayhan mücadele eder gözüktü ama dün gece bal yapmayan arı gibiydi. Vızıldadı vızıldadı hikaye. Nuri oyuna girdikten sonra daha bir etkili oldu milli takım.

Bu tip maçlar tehlikelidir. Puan verirsin ondan sonra çıkarmak için inanılmaz derecede uğraşır durursun.

Milli maçlarda kulüp olmaz

Beşiktaş seyircisi önce milli takımı ateşledi ama sonra da Beşiktaşlılıklarını ortaya çıkardı. Şu hastalıktan bir türlü kurtulamıyoruz. Milli maçlarda kulüp olmaz.

İki duran toptan Sabri’nin güzel ortalarıyla goller yaptık. Sabri ikinci yarı hücumda etkili oynadı ama Colin Kazım’ın kendisine yardım etmediği pozisyonlarda defansta sıkıntılar çektik. Allah’tan Bosnalılar bu zaafımızdan fazla faydalanmadılar. Bakmayın siz zor maçtı. Kaybetseydik çok şey kaybedecektik. Kazandık. Biraz mücadele edince top tekniği yüksek adamlarımızla farkımız meydana çıktı. Futbolun yaşı yok. Onun için bu Yusuf’tan biraz daha fazla faydalanmak gerekirdi.

Maçın hakemi bayağı iyi maç idare etti. Zaten UEFA’nın de güvendiği birisi. Yine birkaç geri zekalı çıktı, tribünde ateş yaktı ve sahaya yabancı madde attı. Bunların Türklüğünden şüphe etmek gerekir. Veya provakatör demek lazım. Aslında yanında oturan seyircilerin bunların ağzını burnunu kırması lazım. Çünkü biz bu işi yapmazsak UEFA bizim ağzımızı burnumuzu kırıyor, yamultuyor. Sonra federasyon başkanlarımız gidip el etek öpüyorlar, "ne olur affedin bizi" diye yalvarıyorlar bu dangalaklar yüzünden.



Yazarın Tüm Yazıları