Muble geri döndü

Haberin Devamı

Neşeli Ayaklar 2
Happy Feet 2
2011/
Avustralya/100’

2007 Oscar’larında “En İyi Canlandırma Filmi” seçilen Neşeli Ayaklar’ın devamı epeydir bekleniyordu. Step dansı yaptığı için dışlanan ve ciddiye alınmayan ama sonunda kabilesinin gözdesi olan Muble’ın maceraları devam ediyor.
Vokal bakımından özürlü ama koreografi açısından yetenekli bir penguen olan Mumble Gloria’yla bir aile kurmuştur. Mumble’ın zor geçen ergenliği, ideal bir baba olmaya hazırlanmasına izin vermemiştir. İmparator Penguenlerin geri kalanı dansın tadını çıkarırken, Mumble’la Gloria’nın kabarık tüylü oğulları Erik dansla ilgilenmiyor görünmektedir. Ancak Mumble oğlunu müziğe ayak uydurması için teşvik ederken, Erik’in ayakları birbirine dolanır ve tepe üstü kara çakılıp alay konusu olur. Erik utanç içinde bir köşeye saklanır; Mumble’ın, oğlunun kendine güvenini geri getirme çabaları işleri daha da kötüleştirir. Dahası Mumble’ın penguenlerin doğaya karşı mücadele vermesini sağlayarak tüm İmparator Penguen topluluğunu kurtarması da gerekmektedir. Buz tabakalarındaki şiddetli değişimler, İmparator Penguenlerin hayatını tehdit ederken, onları kurtarmak için küçüklü büyüklü tüm yaratıkları harekete geçirmek Mumble’a düşer.
Üç boyutlu çekilen Neşeli Ayaklar 2’nin ilk filmin başarısını yakalayamadığını not düşelim.

Haberin Devamı

Kötü ruhların peşinde

İçimdeki Şeytan
The Devil Inside
Yönetmen: William Brent Bell
2012/ABD/83’

1989 yılında acil yardım hattını arayarak üç kişiyi öldürdüğünü söyleyen Maria Rossi, İtalya’da özel bir sinir hastalıkları hastanesine yatırılır. Yirmi yıl sonra, kızı Isabella o gece olanların peşine düşer.
Annesi gerçekten de o cinayetleri işlemiş midir, yoksa kötü ruhlar tarafından ele mi geçirilmiştir? Isabella bu sorunun yanıtını bulmak için annesini ziyarete gider. Pek de parlak bir kariyeri olmayan William Brent Bell’in yönettiği İçimdeki Şeytan, omuz kamerasını kullanarak korkutmaya çalışan, başarısız bir korku filmi. Türün iflah olmazlarına...

Damon ve Johansson hayranlarına

Düşler Bahçesi
We Bought a Zoo
Yönetmen: Cameron Crowe
2011/ABD/124’

Haberin Devamı

Benjamin Mee’nin Türkçeye filmle aynı adla çevrilen biyografisinden uyarlanan film, dikkat çekici bir hikaye anlatıyor.
Benjamin eşini kaybetmiş ve iki çocuğuna birden bakmaya çalışan bir babadır. Çocuklarıyla yeni bir hayata başlayabilmek adına yeni bir eve taşınmaya karar verir.
Fark ederler ki taşınacakları ev aslında bir hayvanat bahçesidir. Hem bu hayvanat bahçesini yoktan var edip, hem de ailesini mutlu etmeye çalışan Benjamin, bu ev sayesinde, lunapark uzmanı Kelly’le de tanışacaktır. Şöhrete Bir Adım (Almost Famous), Vanilla Sky ve Yeni Bir Başlangıç (Jerry Maguire) filmleriyle tanıdığımız Cameron Crowe’un yönettiği Düşler Bahçesi, bir Pazar günü TRT’de izleyebileceğiniz sıkıcılıkta bir aile filminden öteye geçemiyor ne yazık ki. Matt Damon ve Scarlett Johansson’ın başrolünde olduğu filmin asıl sürprizi Başka Bir Yerde’yle (Somewhere) kendine hayran bırakan çocuk oyuncusu Elle Fanning.

Yazarın Tüm Yazıları