Mübadele Kültürü Çalıştayı’nda doğru bilinen yanlışlar konuşulacak

Güncelleme Tarihi:

Mübadele Kültürü Çalıştayı’nda doğru bilinen yanlışlar konuşulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 13:08

Mübadele Kültürü Çalıştayı’nda doğru bilinen yanlışlar konuşulacak

Haberin Devamı

Tarık ARSLAN/MUDANYA (Bursa),(DHA)-  BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde Lozan Mübadilleri Vakfı (LMV) Mudanya Temsilciliği tarafından 3. Mudanya Mübadele Kültürü Çalıştayı düzenlenecek.

21 Ekim’de Mudanya Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezinde Mudanya Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek çalıştay LMV Mudanya Temsilcisi  Cumhur Aksan ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın konuşmalarıyla başlayacak. Çalıştayda, Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Barış Özdal ‘Mübadelenin Tarihsel ve Siyasal Nedenleri’, Marmara Üniversitesi’nden Yar. Doç. Dr. Murat Koraltürk ‘Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin Türkiye Ekonomisi üzerindeki etki ve sonuçları’, Mersin Üniversitesi’nden Dr. Fahriye Emgili ‘Mübadelenin iki kenti Mersin ve Bursa’, Kastamonu Üniversitesi’nden Yar. Doç. Dr. Fahri Maden ‘Giritte Bektaşilik’ konularında konuşmalar yapacaklar.

LMV Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada, ”Bugüne kadar yapılan çalıştaylarımızın en önemlisi bu çalıştayımız olacak. Geleneksel hale getirdiğimiz çalıştayda bugüne kadar konuşulmayan konular dillendirilecek, bilinmeyenler anlatılacak” dedi. Prof.Dr. Barış Özdal da LMV Mudanya Temsilciliğine yaptığı ziyarette, çalıştayla ilgili şöyle dedi:

“Çok önemli bir konuda çalıştay yapılıyor. Tarihsel anlamda neden mübadeleye ihtiyaç duyuldu, bunun nedenleri üzerine anlatımda bulunacağız. Geniş katılımcılarla gerçekleştirilecek olan çalıştaya üniversite öğrencilerimiz de katılım sağlayacaklar. Bu tür önemli çalışmalar, insanların aydınlatılmasına, yanlış bilinen doğruların, doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi noktasında büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle de Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliğine çok teşekkür ediyorum. Güzel ve faydalı bir çalıştay olacak.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!