Muazzam yalnızlık!

Güncelleme Tarihi:

Muazzam yalnızlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 17:22

Ona hiç hoş geldin, dediniz mi? Madem geldin, otur o zaman birlikte bir şeyler yapalım, dediniz mi? Ağlamaktan, kahrolmaktan zaman ayıramadınız değil mi? Tamam, şimdi o elimizdeki mendili yavaşça yere bırakıyoruz ve “bekarlık sultanlıktır” vecizesinden yola çıkarak, yalnızlığımızın tadını çıkarıyoruz.

Haberin Devamı

Yalnızlığın yanına ne koyarsanız koyun sesi çıkmaz. Dilediğin kıyafetini giyer, dilediğin yemeği sipariş verir, istediğin saatte, istediğin yerde olursun. Dilediğin kadar açarsın müziğin sesini, o gıkını bile çıkarmaz, dinler seni. Yanı başımızda bu kadar laftan sözden anlayan bir hâl varken, onu yerden yere vurmak yerine, başımızın tacı yapmaya ne dersiniz? Züğürt tesellisi, deyip geçmeyin hemen. Teselliye bir şey olmaz da züğürt fena bozulur bu söylediğimize.

 

ÇAPKINIM HOVARDAYIM

Size güzel bir haberim var! Artık istediğiniz zaman, istediğiniz kişiyle flört edebilirsiniz. Seni engelleyecek ne bir aşk ne de bir flörtün var. Zaman mekân tanımadan beğendiğin kişiyle tanışabilirsin. Zırt pırt çalan telefonun, “neredesin?” mesajlarıyla dolup taşan Whatsapp’ın yok. Boynunda zincirin, önünde engellerin de olmadığına göre, yalnızlığın sana sunduğu bu güzelliğin tadını çıkar.

 

Haberin Devamı

CAM KENARI OLSUN

Hayatını tek kişilik düşünmeye başladığından beri maddi manevi kâr ettiğinin farkında mısın? O zaman farkında ol. Arkadaşlarınla buluşmaya giderken “acaba sevgilimi de götürsem mi?” derdin yok. Doğum günleri, yıl dönümleri, sırf ona çok yakıştığı için aldığın kol saati… Çift kişilik hayatında harcadığın paraların haddi hesabı olmadı. Madem yalnız kaldık, birikim yapmanın tam zamanı. He bir de o ertelediğin tatile hemen çık, cam kenarı olsun da kimin yanı olursa olsun.

 

TÜNELE GİRİYORUM

Daha önce de bahsetmiştik. Hayatlarımız şarj aleti, prize yakın masa ve power bankler etrafında dönüp duruyor. Ama siz artık özgürsünüz. Telefonunuzun şarjı ister bitsin isterse kapsama alanı dışında kalsın. Hesap verecek biri de olmadığına göre? Şarjınız %1 mi? Gülümseyin ve sen de bit biteceksen, deyin. Bit ve rahat bırak beni.

 

DOST MECLİSİ

Dostlar ikinci ailemizdir. Sabah buluş, akşam telefonda konuş, hafta sonları plan yap derken sevgilinden fırsat bulup da onlarla doğru dürüst zaman geçirememiştin. Evet ister istemez ihmal ettiğin dost sohbetlerine geri dönebilirsin artık. Onlara istediğin kadar zaman ayırabilir, pijama partilerine hiç hesapsız katılabilir, bara saza, eğlencelere doyabilirsin. Dostlarınla iki lafın belini kırmanın tadı her zaman bambaşkadır.

 

YENİ BİR SEN

Haberin Devamı

Yarım bıraktığın kitaplar raflarda ağladı. Tuttuğun takım şampiyon olacak ama sen henüz bir maçına bile gidemedin. Çok istediğin hâlde oturamadığın okey masaları ve daha birçok şey yaşanmamış kaldı. Ertelediğin hayatını geri al. Ne yapmak istiyorsan özgürsün artık. O elbiseyi al ve giy. Bu yalnızlık seni yüzleşmelerle de baş başa bırakacağından, kendinde yapmak istediğin tüm yenilikleri yap. Yap ki, yeni aşk geldiğinde yine hazırlıksız yakalanma.

 

 

PRENS VE PRENSESLER

Yalnızlığın en iyi kısmına geldik. Sen değmeyen bir insan için zamanını harcarken doğru insanları kaçırdın. Sen yalnızlığın sefasını sürerken o prens/prenses sana doğru yola çıkmış geliyor olacak. Belki yarın, belki yarından da yakın. Ama mutlaka gelecek. Hele bir şu yalnızlığın tadını çıkar sen, sonrası güzel günler göreceğiz çocuklar, havalar ısınmaya başladı, güneşli günler çok yakın.

 

Haberin Devamı

Sözün özü, Yalnızlığınızı da dibine kadar yaşayın. Mademki yalnız kaldık, hakkını verelim ama değil mi?

 

İyi yalnızlıklar.

Yazan: Tuğba Badal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!