MTSO Başkanı Kızıltan üretim sözü verdi

Güncelleme Tarihi:

MTSO Başkanı Kızıltan üretim sözü verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 15:59

MTSO Başkanı Kızıltan üretim sözü verdi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, "Ülkemizin her alanda yenilenmeye, çabaya ve emeğe ihtiyacı var. Mersin iş dünyası olarak üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracatla cari açığımızı kapatmaya destek olacağız" dedi.
Türkiye'nin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini belirten Kızıltan, yaptığı açıklama ile izlenmesi gereken yolu anlattı.
2008 krizinin Amerika'dan başlayıp bazı Avrupa ülkelerinin iflas etmesi ile sonuçlandığını belirten Kızıltan, "'Arap Baharı' denen sosyal patlamanın olumsuz etkileri, Türkiye'yi sonunda vurdu. 2008 krizinde Türkiye, o dönemde yakaladığı mali disiplin ve büyüme ile meydan okumuştu. Ancak dünya ekonomisindeki küresel daralma, azalan ticaret hacmi ve bölgemizdeki istikrarsızlık, ülkemizi de etkilemeye başladı. Bunlara rağmen özellikle özel sektörün dinamizmi, Türk iş dünyasının geçmiş kriz tecrübeleri ile moralimizi bozmadan işimize devam ettik. Üretmeye, yeni pazarlar bulmaya devam ettik" diye konuştu.
YENİLENMEYE VE EMEĞE İHTİYAÇ VAR
Demokrasiden ve hukuktan taviz vermeyerek sosyal dayanışla ile huzurun sağlamlaştırılması gerektiğinin altını çizen Kızıltan, şunları söyledi:
"Yapay ayrımları bir kenara koyarak, 'önce vatan' demek, sonrasında ise üreten bir Türkiye olmak zorundayız. Sanayide, tarımda ve her alanda üreten Türkiye olmak, yerli mala ve yerli üretime destek olmak birinci amacımız olmalıdır. Bunun omurgası ise KOBİ'lerdir. Ülkemizin her alanda yenilenmeye, çabaya ve emeğe ihtiyacı var. Mersin iş dünyası olarak bu zor zamanlarda şikayet etmeden, üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracatla cari açığımızı kapatmaya destek olacağız. Bu ülkenin bir parçası olarak çalışmaya devem edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!