MTSO Başkanı Aşut:

Güncelleme Tarihi:

MTSO Başkanı Aşut:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 17:36

- "Mersin olarak, ülkemizin Avrupa Birliği üyeliği yolunda gösterdiği çabalara her zaman katkı koyan bir kent olduk"

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, "Mersin olarak, ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolunda gösterdiği çabalara her zaman katkı koyan bir kent olduk" dedi.

Aşut, MTSO Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi'nin 2016 yılı etkinlik takvimi kapsamında düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında, yapılan projeleri anlattı.

Türkiye'nin, AB'ye katılma hedefinin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir entegrasyona dayandığını belirten Aşut, bu entegrasyonun sağlanmasının, toplumun doğru ve hızlı bilgilendirilmesine bağlı olduğunu ifade etti.

Aşut, AB Bilgi Merkezi'nin 20. yılını doldurduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Mersin olarak, ülkemizin Avrupa Birliği üyeliği yolunda gösterdiği çabalara her zaman katkı koyan bir kent olduk. Ekonomik, sosyal ve kültürel entegrasyonun sağlanmasına yönelik sayısız projenin içinde olduk. En akılda kalan projemiz Avrupa Birliği Çerçeve Fonunun finanse ettiği RİS-MERSİN projesiydi ve bir proje bir kent adına ancak bu kadar etkin ve verimli kullanılabilirdi. Bu destekle Mersin bir dönüşüm yaşadı ve oluşturduğu mükemmel örnekle bölgesel inovasyon stratejilerinin Türkiye’deki kalkınma ajansları tarafından desteklenmesine vesile oldu."

Haberin Devamı

Çalışmaların sürdürülebilirliği ve etkili olması açısından basının desteğinin önemine dikkati çeken Aşut, şöyle devam etti:

"Ülkemizin daha demokratik, çağdaş ve evrensel ilkelerle bütünleşmiş bir ülke olma hedefinin ayrılmaz parçası olan değerli Mersin basınının her daim desteğini gördük. Çünkü bu hedeflere sadece devletin politikalarıyla, birkaç yasa ile veya birkaç kurumun çabası ile ulaşılamaz. Bu hedefe ulaşmak, toplumun her katmanının bunu içselleştirmesi ve desteklemesi mümkündür. Bu anlamda Mersin basının bu projelerinin tanıtımına verdiği destek aslında ülkemizin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği destektir."

Aşut'un açıklamalarının ardından AB Bilgi Merkezi tarafından gelecek dönem projelerini içeren sunum gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!