Mtosb Müteşebbis Heyeti, Vali Çakacak Başkanlığında Toplandı

Güncelleme Tarihi:

Mtosb Müteşebbis Heyeti, Vali Çakacak Başkanlığında Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:47

MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜTEŞEBBİS HEYETİ EKİM AYI OLAĞAN TOPLANTISI, MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ekonomiye ve istihdama katkısı olan yatırımların her zaman destekleneceğini söyledi.
Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Müteşebbis Heyeti Ekim ayı olağan toplantısı, Vali Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı. MTOSB toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve müteşebbis heyet üyeleri de katıldı.
Vali çakacak, toplantıdan önce, 10 bin metrekare alanda üretim yaparak Türkiye’nin çivili tel ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini karşılayan ve ürettiği ürünleri 22 ülkeye ihraç eden bir firmaya ait “Çivi ve Tel Üretim Fabrikası” ile aynı firmaya ait 2. OSB’de bulunan “Çelik Konstrüksiyon Üretim Tesisleri”nde incelemelerde bulundu. İncelemesinin ardından bir açıklama yapan Çakacak, her türlü üretimin bölge ekonomisine büyük katkısının olduğunu kaydetti. Söz konusu tesislerin istihdama sağladığı katkıya da dikkat çeken Çakacak, Mersin’in gerek bir liman kenti gerekse de karayolu ticaretinde stratejik bir konumda olması dolayısıyla üretim tesisleri ve fabrikaların kurulması, işletilmesi ve ürünlerin pazarlanması bakımından son derece avantajlı olduğunu vurguladı. Çakacak, ekonomiye ve istihdama katkısı olan yatırımların her zaman destekleneceğini de sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!