MTOSB Başkanı Tekli: Olmazsa olmazımız üretim ve istikrar

Güncelleme Tarihi:

MTOSB Başkanı Tekli: Olmazsa olmazımız üretim ve istikrar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 09:40

MTOSB Başkanı Tekli: Olmazsa olmazımız üretim ve istikrar

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, sanayicilerin üretim faaliyetlerinin her geçen yıl artış gösterdiğini dile getirerek, "Olmazsa olmazımız üretim ve istikrardır" dedi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ikinci çeyreğindeki büyüme oranlarını değerlendiren MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Türkiye’nin yatırım odaklı çalışmalarla bu rakamların daha üst seviyelere çıkarılabileceğine dikkat çekerek, iş insanlarına üretim çağrısında bulundu.
Türkiye’nin güçlü ve kararlı bir ekonomisi olduğunu belirten Başkan Tekli, "Türkiye’nin her geçen yıl büyüme oranlarını artırması iş dünyasını üretime ve yatırıma teşvik ediyor. İş dünyasının önünü açacak teşvikler ve hamleler ile birlikte Türkiye ekonomisinin önümüzdeki yıllarda istikrara kavuşacağını düşünüyorum. Sanayi alanındaki uygulanan modeller birçok sanayicimizi daha çok üretim yapmaya ve dünya pazarına açılmaya teşvik edecektir" diye konuştu.
Türkiye’nin diğer ülkelere rol model olabilmesi açısından daha fazla üretim yaparak, AR-GE çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini kaydeden Tekli, şunları söyledi:
"Sanayicilerimizin üretim faaliyetleri her geçen yıl atış gösteriyor. Üretim yapıldıkça piyasalardaki hareketlilik yerini istikrara bırakıyor. Üretilen ürünlerin dış pazardaki yerinin ve AR-GE çalışmalarının doğru yapılması istikrar açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle olmazsa olmazımız üretim ve istikrardır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!