Ege Haberleri

EGE

    Mrs Gurme

    Hürriyet Haber
    10.09.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

    Gerçek tatlı hayat

    ATİNA’nın en iyi İtalyan restoranlarından birinin sahibi sevgili Stefanos, bu ülkeden birisi için yemek pişirmenin ibadetle eşdeğer olduğundan sözetmişti. Ve, lokantasının başarısının da mutfaktaki İtalyan asıllı eşinden geldiğini söylemişti. Gerçek bir İtalyan yemeği yediğinizde Stafanos'un ne demek istediğini anlarsınız. Bu hafta, yeni ve çok güzel bir yerde, gerçek İtalyan yemekleri yeme fırsatı buldum. İki satırda bir niye, ‘‘Gerçek İtalyan yemeği’’ diye vurguladığımı açayım isterseniz.

    69. İZMİR Uluslararası Fuarı’nda bu yıl ilk kez Uluslararası Mutfak Festivali düzenlendi. Buradaki standlarda farklı ülkelerin yemeklerini tanıma fırsatı bulduk. İtalyan örneklerini de tabii. Ancak burada yemek tam hayal kırıklığı oldu benim için. Aradığım lezzetten uzaktı. İtalyan mutfağını sadece makarna olarak düşünmek yanlış. Salataları ve etleri de doyulmaz lezzette.

    BU hayal kırıklığımı önceki gün giderdim. Çok sevdiğim bir arkadaşımın daveti üzerine Hilton Oteli’nin lobisinde hizmete giren La Dolce Vita’ya gittim ve 2 saat birbirinden lezzetli yemekleri tadarak, tatlı hayat neymiş gördüm. La Dolce Vita’da öğle ve akşam yemeklerinde farklı mönü uygulanıyor. Fiks fiyatlı mönülerden birini tercih edebiliyorsunuz. Örneğin, günün İtalyan Mönüsü bir meşrubat dahil 6 milyon lira. Ayrıca 7 ve 11 milyon liralık mönü seçenekleriniz de var. İsterseniz, ‘‘İstediğiniz kadar çok’’ bölümünden bir şey seçebilir ve yiyebildiğiniz kadar yiyip karşılığında 5 milyon lira ödeyebilirsiniz. Öğle yemekleri için alakart fiyat listesine göz atarsak, başlangıçlar 3.5 milyon, ana yemekler 5 milyon, tüm tatlılar 3 milyon lira.

    BİZ yemeğimize, geleneği bozmadık carpaccio parmigiano ile başladık. Parmesan peyniri eşliğinde dana carpaccio. Söyleyecek bir şey yok. Mutlaka deneyin. Sıra salataya gelince yeni bir şey denemeye karar verdim. İnsalata di fegatini. Kısacası, tavuk ciğerli mevsim salata. Tavuk ciğeri benim genellikle pilav ve çorbalarda alışık olduğum bir şey. Salatada nasıl olduğunu merak ettim. İtalyan mutfağı hep sürprizler gizler. Cevizli ıspanak salatasını ilk kez yediğimde de aynı şeyleri hissetmiştim. Marul, roka, küçük domateslerle hazırlanmış mevsim salataya, sotelenmiş tavuk ciğerleri ilave edilmiş. Hiç sos koymadan bile salata çok lezzetli olmuş. Üstelik tek başına bir öğle yemeği yerine geçecek kadar da çok.

    PASTADAN önce sebze sosuyla doldurulmuş domates soslu kalamar yedik. Çok da iyi ettik. Tanrım o ne lezzet. Sıra pastaya geldiğinde üçümüz farklı siparişler verdik ve birbirimizinkinden tattık. Biri Alla Marinara sosu eşliğinde tagliatelle, diğeri mare e monti sosu eşliğinde conchiglie, üçüncüsü de pollo e limone sosu eşliğinde spaghettini idi.

    HİLTON’un kalitesi, yeni restoranına da yansımış. Yemeğimizin keyfini daha da artıran güleryüzlü servis elemanımıza da teşekkür etmek gerek. Gülen bir yüz, her şeyin kalitesini yükseltiyor. Yerimiz kalmadı, bir başka yazıda da Dolce Vita’nın barından söz etmek isterim.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı