Mr Gurme: Trilye

Güncelleme Tarihi:

Mr Gurme: Trilye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 00:07

Trilye Restaurant'a beni balık avcısı bir arkadaşım götürdü. Aslında bunu belirtip lokanta hakkında hiçbir şey yazmasam da bunun yeterli bir referans olması gerekir.

Bahçe içinde sevimli bir lokanta. Ahtapot ve sarıkanatlar çok lezzetliydi. Ama şef güveçte hazırladığı deniz ürünlerine çok kaşar peyniri koyuyor.

Ankara'da deniz ürünlerinden inanılmaz keyif alan bir dostum var.

Kendisi iyi bir balık avcısı da üstelik.

Önceki gün yemeğe çıkmadan önce ofisinde buluştuğumuzda her avcının yaptığını yaptı ve av resimlerini bana gösterdi.

Ben her resmin birbirine benzediğini düşünmüştüm, çünkü her resimde birtakım balıklar ve kendisi vardı ama her resim farklıymış.

Balıkların farkından bunu anlamadığım için bana çok kızdı ayrıca yorumlarımda da çok büyük heyecan gösteremiyormuşum.

O gerçekten de balıktan acayip anlıyor.

Yaz aylarında da bir kez Bodrum'da buluşmuştuk, balık restoranlarına girerken balıklarla dolu tepsiye 20 metre kadar ilerden bir bakış fırlattı ve adamcağıza ''Sen de balık yok ki, sana neden geleyim ki bana bir neden söyle'' diye bağırdı.

Adamcağız korku içinde yanımıza geldi ve arkadaşımı tatmin edecek balıkları içerde gösterdi de orada yemeyi sonunda kabul etti.

Bunları yazıyorum çünkü Ankara'da o gece bizi Trilye diye bir restorana götürdü.

Seçim onun olunca buna güveneceksiniz ve aslında bunu belirtip restoran hakkında başka hiçbir şey yazmasam da bunun yeterli bir referans olması gerekir, lütfen inanın bana.

İçi son derece sevimli, bahçe içinde, şehrin tam göbeğindesiniz ama insana şehirden tamamen uzaktasınız hissini veren bir yer burası.

Asıl mesleği mimarlık olan iki kardeş sahibi lokantanın, işini seven bir aşçıları var, yemekler özenle pişirilip özenle servis ediliyor.

Son derece lezzetli bir ahtapot yedik o akşam, o kadar tazeydi ki inanılacak gibi değil.

Sarıkanatlar da çok lezzetliydi.

Tek bir eleştirim olacak, şef bazen güveçte hazırladığı deniz ürünlerine çok fazla kaşar peyniri koyuyor.

Ortaya çıkan lezzet fena değil ama deniz ürünü güveçte pişirildiğinde buna katiyen kaşar eklenmemesi gerekiyor bence.

Bu restoranda deniz ürünleri çok taze ve güzel. Bunları pişirince güveçte doğal lezzetleri ön plana çıkarken üste konulan peynir bunu öldürüyor.

Bu dostça eleştirinin dışında her şey keyifliydi.

Biz o akşam sadece deniz ürünü ve son olarak da balık yedik ama gördüğüm kadarıyla birçok soğuk mezeleri de var.

Rakı içmek ve sohbet etmek için ideal bir ortam.

Tavsiye ediyorum.

Reşit Galip Caddesi Hafta Sokak 11/B Gaziosmanpaşa

Tel: (312) 4471200
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!