GeriSeyahat Mr. Gurme... Keyifli yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mr. Gurme... Keyifli yerler

Mr. Gurme... Keyifli yerler

Bundan böyle artık keyifli olduğunu bildiğim yerlere gitmekte tembel davranmayacağım.Dostlarımla birlikte doğum günüme rastlayan akşam, tamamen tesadüf eseri Taşlık Dans Bar’da buluştuk. Bunca aydır gidemediğim için çok üzüldüm, orayı gördükten sonra. Harcadığım zamana kızdım.Swissotel'in ön bahçesinde oluşturulmuş bir mekan burası.Ağaçlar altında harika bir yer. Sıcak akşamlarda Boğaz’dan esen hafif rüzgarlar ile tam olarak kendinizi bir sahil kasabasında tatildeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz burada.Özellikle çalan müzik insanı hemen alıp 1960’lara, 70’lere götürüyor.Bunca yıldır ilk kez Boney M eşliğinde dans ettim o gece.Dans pistinde orta yaşlı insanlar gençlere birkaç adet iyi figür öğretme şansına sahip olabiliyorlar anlayacağınız.Burası ince zevkli insanlarca, insanı mutlu etmek için oluşturulmuş bir mekan.Güzel bir mönü de var, içki eşliğinde rahat yenebilecek yiyeyecekler son derece lezzetli.Burada akşam 19.00’da başlıyor herşey.19.00-21.OO arasında happy hour var. Bu saatler arasında içkiler yarı fiyatına.Kapanış saati ise ‘eğlence ne zaman biterse o zaman’ şeklinde formüle edilmiş.Çarşamba akşamları Retro, pazar akşamları ise Karaoke var.Dans başlamadan önce iş görüşmesi için veya işten çıkıp eve gitmeden önce havanızı değiştirmek için gidebileceğiniz harika bir bar burası aynı zamanda.Mekanı bize sağlayan Metin Menahem ve eşi Zerrin hanıma burada teşekkür etmek istiyorum.İnce zevklerinin değerini İstanbul’un kaliteli insanları mutlaka bilecek ve yeni mekana bağımlı olacaklardır, buna inanıyorum.Adres: Taşlık Dans BarSwissotel içindeTel: 0-212-259-01 01***Ortaköy’de yeni bir restoran açıldı.Adı Mustafa Paşa Konağı.Addan da anlaşılacağı üzere eski bir konak oldukça büyük paralar harcanarak restore edilmiş.Özellikle de içeriye girince sizi bir sürpriz bekliyor.Çünkü dışarıdan bakılınca böyle bir mekanda katiyen böylesine muhteşem bir bahçe olabileceğini tahmin edemiyorsunuz.Anlayacağınız yeni mekan yaz geceleri için ideal.Gördüğüm kadarıyla kış günleri için de hazırlıklılar.Yine addan anlaşılacağı üzere burası Osmanlı yemeklerinde çok iddialı.Bu nedenle mönüde tabii ki Karnıyarık, İslim Kebabı, Yoğurtlu Yayla Kebabı, Hünkarbeğendi, Çoban Kavurma ve Elbasan Tava var.Geleneksel Osmanlı mönülerinden farklı olarak buranın mönüsünde deniz ürünleri de mevcut.Örneğin ben o akşam Pazı Yaprağında Buğulama yedim, muhteşemdi.Soğuk antrelerde İmam Bayıldı, zeytinyağlı taze fasülyenin yanı sıra, Karides Kokteyl, Bilinili Havyar ve Somom Füme de var.Anlayacağınız mönü biraz eklektik ama bu dezavantaj değil, avantaj.Çünkü böylece her damak zevkine hitap etme şansını yakalamış durumdalar.Sıcak antrelerde de aynı strateji izlenmiş.Terbiyeli etli yaprak sarması, Saray Mantısı yanında, karides ve kremalı Fettucini de sunulmuş.Bu restoranda tatlılar da muhteşem.Özellikle Kazandibi'ni tavsiye ediyorum.Bunun yanında Mustafa Paşa tatlısı, Peşmelba ve sakızlı sütlaç da var.Ana yemeklerde fiyatlar 1,5 milyon lira ile 2 milyon 200 bin lira arasında değişiyor.Tatlılar ortalama 700 bin lira.Havyar ve karides dışındaki antreler de ortalama 600 bin lira civarında.Yeni mekan oluşturulurken çok uğraşılmış.Ortaklardan Ömer Alibaşoğlu’nun o gece anlatıklarına göre bahçeden tam tamına 60 kamyon toprak ve taş taşınmış.Yaklaşık 500 bin dolarlık bir masraf yapılmış inşaat sürerken.Burayı ziyaret edeceğiniz restoranlar listenize muhakkak koyun.Yakında fasıl heyeti de olacak, aklınızda olsun.Adres: Mustafa Paşa Konağı Restaurant. Palanga Caddesi No.3 Ortaköy-İstanbulTel: 0-212-227 59 99 ve 227 49 00***İki not:Swissotel’de hafta başında Brezilya yemekleri günü yapıldı.Enteresan yemekler vardı. Özellikle soslu karidesleri gerçekten güzeldi.Bir de ulusal içkileri var ki, inanılacak gibi değil.Brezilyalılar'ın nasıl olup da hiç durmadan Samba yapabildiklerini o içkiden tadınca anladım.İki tane içen ya düşüp bayılır ya da kalkıp hiç durmadan dans eder, o kadar sertti.Bu arada otelin Yiyecek İçecek Müdürü Bay Applebaum’a ve Betül Mardin hanıma o gece bana yaptıkları doğum günü sürprizi için çok teşekkür ederim.Diğer notum ise gelecek hafta ile ilgili. Gelecek pazar bu köşede Bodrum’da çok sevdiğim Hayvansaray Restaurant ve Bar'ı tanıtacağım.Özellikle ata binmekten hoşlananlar veya bunu öğrenmek isteyenler için Bodrum’da yeni oluşturulan bu güzel yer harika imkanlar sağlıyor. Yerim el vermediği için detaylar gelecek haftaya.Ben size yine de Hayvansaray’a ulaşabileceğiniz telefonları vereyim; 0-532 263 67 18 ve 0 532 215 74 76.Bodrum’da tabiat ile iç içe sakin bir mekan arayanlara kuvvetle tavsiye olunur.
False