GeriSeyahat Mr.Gurme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mr.Gurme

Mr.Gurme

Zerdüşt

Zerdüşt restorant bu yıl Pasha'da açılan yeni restronlardan bir tanesi.

Konumu harika.

Bar tam denizin kenarında.

Erken saatlerde burası yorgunluk atmak için ideal.

Bütün masalardan Boğaz'ın o harikulade ambiyansıyla içiçe olabiliyorsunuz.

Washington'daki CITIES restoranındaki deneyimlerini buraya taşıyan ortaklar, serviste ve mutfakta kısa süre içinde düzenli işleyişi oturtmuşlar.

Daha önce başka gazetelerde bu mekan hakkında burasının bir Sushi bar olduğunu filan yazdılar.

Alakası yok. Sushi tabağı gerçi var ama bence menünün en zayıf noktasını oluşturuyor çünkü sushi tabağı denilince beklentiniz artıyor ama gelen tabakla da hayal kırıklığına uğruyorsunuz.

Bence menü bu olmasa da içeriğinden hiç bir şey kaybetmez.

Kısa ama öz bir yemek çeşidi sunuyorlar.

Her talebi karşılamak için düşünmüşler listeyi.

Baharatlı sucuk ızgara yanında humus ve pancar turşusu da var.

Ben Ceviche- Peru usulü deniz mahsulllü salatayı beğendim.

Özellikle sıcak yaz akşamında insanın içini rahatlatan bir salata bu.

Jamaika usulü ızgara tavuğu da pek beğendim. Yanında siyah fasülye ile servis yapmaları da hoştu.

Soğuk japon noodle salatasında soya sosu ve susam sosu bana biraz fazla kaçırılmış gibi gelmekle birlikte yine de yaz dönemine iyi giden bir seçim olmuş.

Noodle'lar biraz daha diri olsa daha iyi olur mu acaba diye de düşündüm yerken bunu.

Levrek güzel pişiriliyor. Ancak balık mevsimi geçmiş olduğundan diğer lezzetler yanında sorunlu kalabileceğine dikkat etmek gerekiyor.

***

Harika bir şarap menüleri var.

Barolo Classico 1993- Marchesi Di Borolo'da gerçekten gözüm kaldı ama onu içseydim Hürriyet'ten kovulurdum herhalde. Veya muhasebe müdürü kalp krizi filan geçirirdi. 42 milyon 500 bin lirayı kolay kolay verebilecek insan bulmak zor. Çok ama çok özel günler için saklasınlar o şarabı.

Gerçi orası Pasha ve kolay zengin olan çok adam var orada her gece, onun için sadece benim sorunum olabilir bu.

Şili'den gelen Merlot'yu ben çok sevdim. Sıcak gecede insanı yormayan bir şarap.

Gaja'dan Promis Pieve Di San Restituta 1996 ise Gaja'nın en mükemmel şarabı olmamakla birlikte bu olağanüstü üreticinin ürününü tatmak isteyeceklere çok iyi bir başlangıç.

Beyaz şaraplarda ise Avusturalya, İtalya, Şili ve Fransa'dan güzel şeçimler yapılmış. Türkiye'yi bir tek Sarafin temsil ediyor listede.

Restorana ikinci gidişimde şaraptan anlayan bir uzman, Sarafin'i tattıktan sonra bunun Amerika'da 20 dolarlık kategoriye girebilecek kalitede bir şarap olduğunu söyledi.

Galiba bu şarabın fiyatı konusunda yapmış olduğum eleştirileri tekrar düşünmem gerekecek. Henüz daha geri almadım eleştirimi.

***

Güzel bir akşamda Pasha'nın keyfini çıkarmanız için tavsiye ediyorum Zerdüşt'ü.

False