Moussa Sow başarılı olur mu?

Niang ve Emenike’nin gidişinin ardından hücum hattındaki boşluğu Bienvenu ile dolduramayan Fenerbahçe son transferi Moussa Sow’a da kavuştu.

Fenerbahçe camiası gerçekten önemli bir transfere daha imzasını attı. Ancak, Sow hakkında kafamda bazı soru işaretleri var. Golcülüğüne ve kalitesine herhangi bir lafım yok ama Sow’un Fenerbahçe’nin bu sisteminde başarılı olması için ekstralara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Rennes’te forma giydiği 4 yıl boyunca sadece 12 gole imzasını atan Sow’un, Lille gibi bir takımda 54 maçta 32 gol atmasının en büyük nedeni neydi?

Elbette, oynadığı sistem ve oyuncular; bir yanda Eden Hazard diğer yanda Gervinho…

Böylesine iki yetenekli hücumcuyla oynayan Sow, daha ilk sezonunda 25 gol atarak Fransa Liginde gol kralı olmayı başardı. Özellikle Gervinho’nun  Sow’a olan katkısı inkar edilemez. Zaten Gervinho’nun takımdan ayrılarak Arsenal’e transfer olmasının ardından Sow’un da performansı düştü.

Sow’un mükemmel bir tekniği ve sürati yok. Tüm bu açıklarını mücadelesiyle kapatmaya çalışan bir oyuncu. Özellikle ikili forvet oynatılan bir sistemde daha faydalı olabilecek bir yapıya sahip.  Aykut Kocaman gerekirse bu oyuncuyu Bienvenu ile birlikte çift forvet oynatmalı. Sow, Gervinho’nun kendisi için yarattığı boş alanları ve asistleri iyi değerlendirerek bu başarıyı yakaladı. Aykut Kocaman bu ayrıntılara dikkat ederse Sow’un, Süper Ligde de 25 gol barajına rahatlıkla ulaşacağından hiç şüphem yok!

Sow, Türk futboluna ve Fenerbahçe’ye tekrar hayırlı olsun…
Yazarın Tüm Yazıları