Motosiklette 'Şampiyonlar Gecesi' yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Motosiklette Şampiyonlar Gecesi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 23:39

Balkan Motosiklet Birliği ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun düzenlediği, 2012 yılı “Şampiyonlar Gecesi” ödül töreni İstanbul'da yapıldı.

Haberin Devamı

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen gecede Balkan Motosiklet Birliği 2012 Ödül Töreni ve UEM Avrupa Süpermoto Şampiyonası Ödül Töreni birlikte yapıldı. Hayatını kaybeden motor sporcularının anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan organizasyonda, Pist, Süpermoto, Motokros, Drag ve Enduro kategorilerinde başarılı olan sporculara kupaları ve madalyaları verildi.

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Balkan Feedrasyonları Birliği'nin ödül töreni ile kendi sezon şampiyonlarının ödül törenlerini birleştirdiklerini belirterek, "Hem Balkan ülkelerinin, hem de Türkiye'nin en hızlı yarışçıları burada ödüllerini ve plaketlerini alacak. Gecede Dünya ve Avrupa şampiyonluğu beklediğimiz sporculardan söz alacağız. İnşallah daha güzel, daha önemli başarılara imza atacağız" dedi.

Haberin Devamı

Uçar, Kenan Sofuoğlu'nun MotoGP'de yarışıp yarışmamasıyla ilgili bir soruya da, "Kenan Sofuoğlu'nun MotoGP"de yarışması, ülkemizde uluslararası bir sponsorumuzun olmasıyla alakalı. Çünkü orada işleyen astronomik rakamlar var. Orada bir takımda yarışabilmek için, Türkiye'de bizim içinde bulunmamız gereken ekonomik durumun, federasyonumuzun bütçesinin belki iki katı bütçe gerekiyor. Bizim için Kenan'ın dünya şampiyonluğu podyumunda, dünyanın en büyük 5 pilotundan birisi olarak sahneye çıkması da önemlidir. Önümüzdeki sezon 10. yılını dolduracak bir federasyon için 3 tane dünya şampiyonluğu elde etmiş bir sporcuyu bünyemizde bulundurmak gurur verici" yanıtını verdi.

SOFUOĞLU: "SONRAKİ ZAMANLARDA İMKANLAR DEĞİŞİRSE MOTOGP'DE DE YARIŞABİLİRİM"

2012 SuperSport Dünya klasmanında 183 puanla şampiyon olan Kenan Sofuoğlu ise DHA'ya yaptığı özel açıklamada, ödül töreniyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Buradaki ödül töreni Türkiye şampiyonları için. Benim ödül törenim geçen hafta Monaco'daydı. Biz ödülümüzü orada aldık. Bir yılı daha geride bıraktık. Güzel bir yıl geçirdik. Hem Türkiye'deki motor sporları olarak, hem de benim açımdan Dünya Şampiyonası'nda çok iyi bir sezondu. Önümüzde 2013 var, anlaşmalarımızın hepsini yaptık. İnşallah 2013 sezonunu da bu şekilde, böyle bir törenle kapatırız."

Haberin Devamı

Hedeflerinden birisinin Superbike'a gitmek olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"2012'de Kawasaki firması ile 2 yıllığına anlaşmıştık. Anlaşmanın devamı olarak 2013'te yarışacağız. İnşallah nasipse 2013 şampiyonluğunu alırsam, 4. şampiyonluk olacak. Daha sonraki dönemde zamanın ne getireceğini görmek lazım. Önümdeki amaçlardan biri Superbike'a gitmek."

Kenan Sofuoğlu, MotoGP'de yarışmamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"MotoGP'ye elimde olmayan şartlardan dolayı gidemediğimi söyleyebilirim. Çünkü MotoGP'de yarışmak için çok büyük sponsorluklar gerekiyor. Ülke sponsorluğu gerekiyor, Türkiye'de yarış olması gerekiyor, milyon Euroların dönmesi gerekiyor. Bunların hepsini toparlamak çok zor. O yüzden şu an en iyi imkanlarda yarıştığım yer SuperSport. O yüzden SuperSport'u tercih ettim. Ama daha sonraki zamanlarda imkanlar değişirse MotoGP'de de yarışabilirim. Bunu zaman gösterecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!