Motosiklette büyük hedef

Güncelleme Tarihi:

Motosiklette büyük hedef
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 11:59

Süpermoto'da son 3 yılda çok başarılı sonuçlar alan 10 yaşındaki Can ve Deniz Öncü ikizlerinin yeni hedefleri Dünya Şampiyonası.

Haberin Devamı

Can Öncü, yaptığı açıklamada, motosiklet kullanmaya 4 yaşında başladıklarını daha sonra bisiklete binmeyi öğrendiklerini söyledi. Motosiklette ikizi Deniz ile sürekli yarış halinde olduğunu anlatan Öncü, vücudu kardeşine göre biraz daha iri olduğu için 85 cc'de yarıştığına işaret etti.

Şimdiye kadar 130 kupa kazandıklarını kaydeden Can Öncü, her zaman hedeflerinin bulunduğunu ifade etti.

Deniz Öncü ise kardeşinin bir üst kategoriye geçeceğini, daha sonra kendisinin 85cc'de yarışmaya başlayacağını belirterek, çalışmalarını kardeşiyle sürdürdüklerini dile getirdi. Süpermotoda hedeflerinin dünya şampiyonası olduğuna dikkati çeken Öncü, "Hedefimiz Dünya Şampiyonluğuna ulaşmak, bunun için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Baba hep destek oluyor

İkizlerin babası Önder Öncü ise oğullarının motosikleti çok rahat kullandıklarını, bunun için tek tekerlekli bisiklet üstünde sürekli denge çalıştıklarını anlattı. Kendisinin de şehir şehir gezip çocuklarının yarışlara katılmasını sağladığını söyleyen Öncü, şöyle konuştu:

"Türkiye şampiyonluklarının ardından uluslararası yarışlara katılmaya başladık. Bu yıl Süpermoto Dünya Şampiyonası'nda motorlarımızda yaşadığımız teknik arıza nedeniyle 75 sporcu arasında Can 22'nci, Deniz 24'üncü oldu. Ancak önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası'na sıkı hazırlanacağız, istediğimiz dereceleri almak istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!