Motosikletliler bahar şenliğinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Motosikletliler bahar şenliğinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 17:37

Motosikletliler bahar şenliğinde buluştu

Haberin Devamı

ORTACA Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi'nin ilkini düzenlediği bahar şenliği kapsamında biraraya gelen motosiklet tutkunları, Muğla'nın Ortaca ilçesi ve çevresinde şehir turu attı.

Ortaca'da 28-30 Nisan tarihlerinde 1'inci Bahar Şenliği düzenlendi. Üç gün sürecek etkinlikler kapsamında çadırlara yerleştirilen motosikletliler, gündüz saatlerinde şehir turu atıp, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Ortaca Belediyesi ile birlikte düzenledikleri şenlikte Türkiye'deki yaklaşık 500 motosikletliyi ilçeye davet ettiklerini belirten Ege Yolcu Dergisi Başkanı Nadir Şahin, 7 yıldır bu festivali Köyceğiz'de yaptıklarını belirterek, "Üç gün sürecek olan etkinlik kapsamında değişik aktiviteler ve konserler düzenleyeceğiz. Yarın (pazar) katılımcılara belge ve plaketler vereceğiz. Amacımız Türkiye genelindeki motor tutkunlarının bir araya gelip gönüllü turizm elçisi olmalarıdır. Gelen konuklarımız ayrıca ilçemize ve çevre ilçelerimize de ekonomik katkıda bulunuyorlar" dedi

CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise Bahar Şenliği'nin 30 Nisan Pazar günü ikincisi düzenlenecek Dalyan Açık Su Yüzme Yarışması ile birleştirileceğini ifade etti. Ortaca'nın Dalyan ve Sarıgerme mahallelerinin dünya çapında önemli turizm yerleri olduğuna dikkat çeken Başkan Karaçelik, "Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde ve çevremizde yaşanan olaylardan dolayı turizm dibe vurdu. Diğer turizm kentlerinde olduğu gibi bizim bölgemiz de olumsuz etkilendi. Bizler buna seyirci kalmaktansa, mazeret yerine çözüm üreterek iç turizmi sportif ve kültürel aktivitelerle canlandırmaya çabalıyoruz. Ortaca, Türkiye'de nüfus yoğunluğuna göre en çok sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yerdir. Köyceğiz, Dalaman, Ortaca'yı bir bütün olarak ele almak gerekli. Türkiye'nin birçok yerinden buraya gelen motorcu kardeşlerimiz, bizim bölgemizin birer gönüllü turizm elçileridir. Çünkü onlar Ortaca'ya gelirken Gökova'yı, Köyceğiz'i, Göcek'i, Dalaman'ı gezecekler. Bu etkinlikte dünyaca ünlü Ortacalı gitarist Timuçin Şahin, Kızılderili davulcu Sean Rickman, Afrikalı basçı Kai Eckhardt hem motorcu hem yüzücü misafirlerimizin katılımıyla halkımıza bir caz konseri verecek" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!