‘Motosiklet tartışması' cinayetine ömür boyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

‘Motosiklet tartışması cinayetine ömür boyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 13:22

‘Motosiklet tartışması' cinayetine ömür boyu hapis istemi

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR / BURSA, (DHA) - BURSA'da geçtiğimiz Nisan ayında parkta alkol alan 2 arkadaş arasında motosiklet konusunda çıkan kavgada, evli 2 çocuk babası 22 yaşındaki Hüseyin Satı’yı tek bıçak darbesiyle öldüren 21 yaşındaki Veysel Uğurcan Ceyhan’ın yargılanmasına başlandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Ceyhan, mahkemede verdiği ifadesinde, “Hüseyin arkamdan bira şişesi ile kafama vurdu. Elinde kırılan bira şişesinin ucunu görünce panikledim. Cebimdeki ekmek bıçağını Hüseyin’e doğru savurdum" dedi.
Merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi'ndeki parkta geçen nisan ayında, Bir otobüs firmasında host olarak çalışan Hüseyin Satı ile arkadaşı Veysel Uğurcan Ceyhan parkta alkol almaya başladı. Bir süre sonra Veysel Uğurcan Ceyhan, Hüseyin Satı'nın park halindeki motosikletin üzerine oturdu. Buna sinirlenen Hüseyin Satının, aracın üzerinden kalkmasını söylemesi üzerine iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, iddiaya göre Hüseyin Satı elindeki bira şişesini Veysel Uğurcan Ceyhan’ın kafasına vurdu. Bunun üzerine Veysel Uğurcan Ceyhan cebindeki bıçakla Hüseyin Satı'yı kalbinden bıçakladı. Satı, kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra tutuklanan ve hakkında ’kasten öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle dava açılan Veysel  Uğurcan Ceyhan’ın yargılanması 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.
Veysel Uğurcan Ceyhan, mahkemede yaptığı savunmasında, "Motosiklete oturma yüzünden tartışma Hüseyin arkamdan bira şişesi ile kafama vurdu. Elinde kırılan bira şişesinin ucunu görünce panikledim. Cebimdeki ekmek bıçağını Hüseyin’e doğru savurdum" dedi.
ÖLENİN EŞİ: SANIK KOCAMIN ARKADAŞI DEĞİL
Duruşmaya katılan Hüseyin Satı’nın eşi  Damla Satı ise "Hüseyin iki çocuğumun babası ve benim çocukluk arkadaşımdır, ben onun bütün arkadaşlarını tanıyorum ancak sanık benim kocamın arkadaşı değildir” dedi. Olay yerinde bulunan Mümin G. ise, "Biz de bira içerken motor yüzünden Özgür ile tartışıyorduk. Hüseyin Satı  ile Veysel Uğurcan Ceyhan arkadaydı. Hüseyin Veysel’e şişeyle vurunca Veysel de Hüseyin’i bıçakladı” dedi.  
Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması için sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.
xwFOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!