Motorlu Taşıtlar Sınavı Şebinkarahisar'da yapılabilecek

Güncelleme Tarihi:

Motorlu Taşıtlar Sınavı Şebinkarahisarda yapılabilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 16:55

Haberin Devamı

GİRESUN (AA) - Giresun'un iç bölgelerindeki Motorlu Taşıtlar Sınavı Şebinkarahisar'da yapılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Oltan Balyemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Sürücü kursunun sınavla ilgili yönetmelik gereği bir sınavın yapılabilmesi için il merkezine 100 kilometre üzeri uzaklıkta olması gerektiğini söyledi.

Şebinkarahisar'ın bununla birlikte "en az 200 kursiyerin başvurusunun olması halinde ilçe merkezinde sınav yapılabilir" şartlarına uygun olduğunu ifade eden Balyemez, şunları kaydetti:

"Artık ehliyet sınavlarının ilçemizde yapılacağını belirtiriz. Ayrıca ilçemize münhasıran coğrafi konumda göz önünde bulundurularak 3 ilçenin merkezi olarak Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar da sınav hizmetleri vermesi gereğiyle yazılı ve sözlü sınavların yapılması Milli Eğitim Bakanlığınca da uygun görüldü."

Haberin Devamı

Balyemez, il merkezine ulaşımı sağlayan Eğribel geçidinin kar yağışı nedeniyle kapanması dolayısıyla birçok vatandaşın sınava gidemeyerek hak kaybına uğradığını belirterek, "2015 Aralık ayında 126 kursiyerin 78 i ilde yapılan sınava coğrafi ve ekonomik sorunlardan dolayı gidememiş hakları yanmıştır. İlki Şubat ayında yapılan sınavlarımız 2 ay sonra tekrar kayıtlar alınarak ilçemizde yapılacağını bildiririm" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!