Motorlu paraşütle festival tanıtımı

Güncelleme Tarihi:

Motorlu paraşütle festival tanıtımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 14:10

Motorlu paraşütle festival tanıtımı

Haberin Devamı

Kemal ÇELEN/BEYPAZARI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda 15-16-17 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek  23. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, Turizm ve Tarih Festivali tanıtım çalışmaları kapsamında Türk Hava kurumu (THK) motorlu yamaç paraşütü ile festival tanıtımı yapıldı.
FERHAT GOÇER KONSERİ
Türk Bayrağı ve Festival afişi olan motorlu yamaç paraşütü, şehir üstünde defalarca uçarak ilçeye gelen ziyaretçilere festival tanıtımını yaptı. Şehrin tüm bilboardları Beypazarı Festival afişleriyle donatıldı. Festivalde konser verecek sanatçıların da isimleri açıklandı. Buna göre 15 Eylül Cuma Günü Saat 20.00 Erdem Kınay - Merve Özbey (Atatürk Parkı), 16 Eylül Cumartesi saat 18.00'de  Ankaralı İbocan (Atatürk Parkı), 16 Eylül Cumartesi saat 20.00'de  Hamdiye Erol (Atatürk Parkı), 17 Eylül Pazar günü saat 20.00'de  İsmail Altunsaray ve Ferhat Göçer (Şehir Stadyumu) konser verecek.
NEŞET ERTAŞ ANILACAK
Türk Halk Müziği'nin (THM) özgün isimlerinden olan halk ozanı Neşet Ertaş, türküleriyle anılacak. Ustaya saygı bölümünde 2012 yılında aramızdan ayrılan Neşet Ertaş, türküleri ve hatıralarıyla anılacak. İsmail Altunsaray, hologramda Neşet Ertaş'ın türkülerini seslendirecek, hayatından anekdotlar aktaracak.  
YÖRESEL ALIŞVERİŞ STANDLARI 
İlçenin Bankalar Caddesi'nde çeşitli yöresel ürünler, ağaç hediyelik eşya stantları, bakır işleme takı stantları ve sergiler açılacak, Atatürk Parkı'nda stand-up, halk oyunları ve animasyon gösterileri yapılacak. 
Festivalin ilk günü, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Ertuğrul Gazinin babası Gazi Gündüzalp, Beypazarı Hırkatepe Köyü'ndeki türbesi başında anılacak. Burada düzenlenen törenle birlikte festivale start verilecek. 
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILACAK
15 Temmuz şehitleri için anma programı düzenlenecek. Saygı duruşu ve Kur'an tilavetinin ardından festival programına geçilecek. 
Ata sporlarına yer verilecek. Okçuluk gösterileri, atlı gösteriler, deve kervanı, seymen ekibi gösteri düzenleyecek. Atatürk Parkı sahnesinde yabancı folklor ekipleri gösteriler düzenleyecek. Ankaralı yerel sanatçıların konserleri ve defileler, yemek yarışmaları, çocuk oyunları, talk showlar festival katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatacak. 
Şehrin bir bölümünde ise Türkiye'nin bir çok yerinden gelen Belediyelerin tanıtım stantları yer alacak. İlçeye gelen ziyaretçiler Türkiye'deki diğer belediyelerin stantlarını gezerek, il-ilçeler hakkında broşür bilgi ve yöresel ürünleri görebilecek. 
Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, "Dolu dolu bir Festival için hazırlıklarımızı yaptık. İlçemiz adeta bir açık hava müzesi ve yaşayan tarih. Bu güzellikleri gelip görmek isteyen vatandaşlarımızı ilçemize, Festivalimize bekliyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!