Moto-kuryenin alkol testi tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Moto-kuryenin alkol testi tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 15:49

Moto-kuryenin alkol testi tepkisi

Haberin Devamı

DENİZİLİ Valiliği'nce düzenlenen 'halk günü' toplantılarına katılan ve kuryelik yaparak geçimini sağlayan Doğan Yetik, hayatında hiç alkol kullanmadığını, ancak 5 ay önce alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konulduğunu, bu nedenle işsiz kalıp mağdur olduğunu söyledi. Vali Ahmet Altıparmak ise konunun incelenmesi talimatını verdi.

Denizli Valiliği tarafından her ayın ikinci salı günü yapılan halk günü toplantıları, bugün Valilik toplantı salonunda düzenlendi. Vali Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıda vatandaşlar, sorunlarını aktararak taleplerini dile getirdi. Toplantıda söz alan 19 yaşındaki Doğan Yetik, kuryelik yaparak geçimini sağladığını, 5 ay önce trafik denetimi sırasında yapılan alkol testinde alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konduğunu belirterek, "Hayatım boyunca ne alkol ne de sigara hiçbir şey kullanmadım. Bana kan testini getirmem gerektiği, temiz çıkarsa geri verileceği söylendi. Yarım saat içerisinde temiz kan testi raporumla geri gittiğimde polisleri orada bulamadım. Ben de İdare Mahkemesi'ne gittim, 5 aydır sonuç bekliyorum. O süreç içinde 5 aydır işsizim. Çocuğum için kendi sigorta paramı kendim ödüyorum. Her yere şikayet etim. Mağdurum" dedi.

Bunun üzerine alkolmetrelerin bazı yiyecekleri alkol olarak algılayabildiğini hatırlatan Vali Altıparmak, konunun araştırılması talimatını verdi. Vali Altıparmak'ın talimatı üzerine, Trafik Şube Müdürlüğü tarafından kayıt ve belgeler incelendi. Yetik'in polisin yaptığı alkol muayenesinin ardından Adli Tıp Kurumu'nda kan testinin yapıldığı ve 0.3 promil alkollü olduğunun belirlendiği anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri yasal prosedür çerçevesinde hareket edildiğini belirterek, Yetik'e yargı kararını beklemesi gerektiğini iletti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!