Moskova’dan Ankara’ya iki günde üç mesaj

Güncelleme Tarihi:

Moskova’dan Ankara’ya iki günde üç mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 01:38

MOSKOVA ile Ankara arasında uçağın düşürülmesiyle patlak veren krizle ilgili son iki günde Rusya’dan üç mesaj geldi.

Haberin Devamı

‘BUZLARI ÇÖZMEYE HAZIRIZ’

Türkiye’ye yönelik son günlerdeki ilk mesaj perşembe günü Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matyivenko’dan geldi. Resmi RİA haber ajansına Türkiye ile ilgili açıklamada bulunan Matviyenko, “Türkiye ile ilişkilerimiz, derin dondurucudan çıkarılmaya ihtiyaç duyuyor. Biz aslında buzları çözmeye hazırız. Ancak aramızdaki bu soğukluğun kaynağı biz değiliz. Problemi Türk tarafı yarattı. Dolayısıyla buzların çözülmesi için yine Türk tarafının adım atarak bizim uçağımızı vurmanın sorumluluğunu üzerine alması gerekiyor. Maalesef hali hazırda Ankara’dan bu yönde adım atılacağına dair bir ima bile göremiyoruz” dedi.

‘ARAMIZDAKİ KRİZ GEÇİCİ’

ABD Kongresi’nin yayın organı “Özgürlük Radyosu” istasyonuna cuma günü konuk olan Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Rusya’nın Suriye’de harekât başlatmakla sadece Türkiye ile ilişkilerini bozduğu yaklaşımı doğru değil. Suriye’de müdahalemiz sayesinde taraflar masaya oturtuldu ve ateşkes ilan edilebildi. Türkiye ile kriz ise geçici” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

‘ADIMI TÜRKİYE ATMALI’

Rusya Devlet Başkanı Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov ise dün Rusya’nın TVC kanalında yayınlanan ‘Bilmek hakkımız’ programına katıldı. Peskov, “İlk adımı Türkiye atmalı” görüşünü tekrarladıktan sonra, “Yaşadığımız trajedinin mimarı Ankara. Olumsuz sonuçları düşük bir seviyeye indirgemek için de adım atması gereken yine Ankara. O taraftan gereken adımlar atılmadan bizim herhangi yumuşamaya gitmemiz, diyalog başlatmamız söz konusu olmaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!