Moskova’da turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

Moskova’da turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 01:00

Dünyanın dört bir yanından gelen bin 624 firmaya ev sahipliği yapan MITT Moskova Turizm Fuarı’nda 3 salona yayılan Türkiye stantları büyük ilgi gördü. Tempo Travel’ın Rusça özel sayısıyla okuyucuya ulaştığı fuarda Ankara tanıtımı da yapıldı.

Haberin Devamı

Bu yıl 24’üncü kez ziyaretçilerine kapılarını açan olan MITT Moskova Turizm Fuarı, dünyanın dört bir tarafından gelen bin 624 firmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye, bu yıl fuara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın başkanlığında 3 dev salona yayılarak katılım sağladı. Bakanlığın yanı sıra büyük kentlerin kurduğu büyük stantlarda okuyucuyla buluşan Tempo Travel, Ruslardan büyük ilgi gördü. Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Tempo Travel’ın ülkemiz turizmine büyük katkı sağladığını söyledi. Fuara katılan turizmciler, şu değerlendirmelerde bulundu:

RUSYA’DA BAHAR HAVASI

“2014 yılının sonlarında Rusya’da kendini gösteren ekonomik kriz sonrası rublenin yaşadığı değer kaybı Rusların alım gücünü neredeyse yarı yarıya düşürmüş, yurt dışı seyahatlerinin de büyük oranda azalmasıyla sonuçlanmıştı. Bu durum, başta Antalya olmak üzere Türk turizm sektörüne büyük bir darbe vururken, 2015 yılının kasım ayında iki ülke arasındaki ilişkilere büyük bir darbe vuracak olan uçak krizi beraberinde Rus pazarını kaybetmemizi getirmişti. Sonuçta da Türkiye, 2016 yılını Rusya pazarında yüzde 76.26’lık kayıpla bitirdi. 2015 yılında 3 milyon 649 bin olan turist sayısı, 2016 yılında 866 bine geriledi. Şimdilerde ise Rusya ile yine bahar havası esiyor ve Rublenin dolar karşısında değer kazanması ve ekonomideki istikrarın etkisiyle, Rusya’dan yurt dışına çıkışlarda bu yıl yüzde 20-30 artış bekleniyor. Zaten bu olumlu gelişmeler iki gün süren MITT Moskova Fuarında da kendini gösterdi ve Türkiye stantlarına beklenenden yoğun ilgi oluştu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!