Moskova'da kış olimpiyat meşaleleri sergisi

Güncelleme Tarihi:

Moskovada kış olimpiyat meşaleleri sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2013 10:59

Rusya'nın başkenti Moskova'daki tarihi GUM Alışveriş Merkezi'nde açılan sergide, Kış Olimpiyatları meşaleleri sergileniyor.

Haberin Devamı

Rusya'nın başkenti Moskova'daki tarihi GUM Alışveriş Merkezi'nde, 1952'den günümüze dek düzenlenen Kış Olimpiyatları'nın orijinal meşaleleri sergileniyor.

2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rusya'da, oyunların başlamasına kısa süre kala açılan olimpiyat meşaleleri sergisi, başkentlilerce yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Kızıl Meydan'daki tarihi GUM Alışveriş Merkezi'nde sergilenen meşaleler, yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Monako Prensi 2. Albert tarafından 4 Eylül'de açılan sergi, 30 Kasım'a kadar açık kalacak.

En çok ilgiyi Soçi-2014 meşalesi çekiyor

Eski Sovyetler Birliği döneminden sonra ilk kez olimpiyat düzenlemenin heyecanını yaşayan Rusya'da hem halk, hem de Kremlin yönetimi olimpiyat ruhunu aşılayan her türlü organizasyona büyük ilgi gösteriyor. GUM'da açılan sergide de en çok ilgiyi, Soçi-2014'ün meşalesi çekiyor.

Ekim ayında Atina'dan Moskova'ya getirilen meşale, ilk olarak Kızıl Meydan'da düzenlenen törenle tanıtılmıştı. Devlet Başkanı Putin'in yaktığı ve daha sonra Kremlin Sarayı bahçesinde dolaştırılan meşale, olimpiyat koleksiyonun en yeni üyesi olarak GUM'da sergileniyor.

Meşale uzaya çıktı, Baykal Gölü'nün derinliklerine indi

Soçi Olimpiyatları'nın meşalesi Yunanistan'daki 2 bin 500 kilometrelik yolculuğunun ardından Rusya'ya getirildi. Moskova'dan 7 Ekim'de yola çıkan olimpiyat meşalesi, 83 bölge ve 2 bin 900 yerleşim yerini geçerek 7 Şubat 2014'de Soçi'ye ulaşacak.

Soçi-2014 meşalesini diğerleriden ayıran özellik, şimdiden birçok rekora sahip olması. Soçi meşalesi, dünyanın en uzun mesafe kat eden olimpiyat ateşi olacak. Rus kozmonotların eşliğinde uzaya götürülen meşale olimpiyat tarihine geçti. Yolculuğunun 56. gününde su geçirmez özel bir kılıfa konularak Sibirya'nın güneyinde bulunan, Baykal Gölü'nün 13 metre derinliğine indirildi.

BAKMADAN GEÇME!