Moskova'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Moskovada anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 21:13

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, birinci ölüm yıldönümünde törenle anıldı.

Haberin Devamı

Başkent Moskova’da Karlov’un yaşadığı evin önünde anma töreni düzenlendi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Karlov’un eşi Marina Karlov’un yanı sıra çok sayıda Türk iş insanı ve basın mensubunun katıldığı törende, evin duvarına Karlov’un rölyefi asıldı. Rölyef, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından açıldı.

‘HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ’

Rölyefin önüne çiçek bırakan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şunları söyledi: “Büyükelçi Karlov, dostumdu, en yakın dostlarımdan bir tanesiydi ve en iyi diplomatlarımızdan bir tanesiydi. Vatani görevini yaparken yaşamını yitirdi ve biz hiçbir zaman onu unutmayacağız. Ankara’da ve Moskova’da onun adı sokaklara verildi, eğitim gördüğü 648 numaralı okula ve Ankara'da bulunan Büyükelçiliğe bağlı okula adı verildi. Bugün (dün) ise onun ölüm yıldönümünde Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde Andrey Karlov’un büstü açılıyor. İçten ve kalpten duygularla Andrey Karlov'un ailesine yardım eden Gazi Birliğimize ve Genç Diplomatlar Birliğimize çok teşekkür etmek istiyorum ve biz her zaman sizinle olacağız."

Haberin Devamı

Moskovada anıldı

Andrey Karlov

‘ARKASINDA FETÖ VAR’

Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de, Karlov’u saygıyla andıklarını belirterek, “Kendisinin ölümü hem Rusya için hem de Türkiye için bir kayıptır. Bu iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik bir hareketti. Arkasında da FETÖ’nün olduğu ortaya çıkıyor. Soruşturma Rus dostlarımızın da katılımıyla devam ediyor” dedi. Törenin ardından, Karlov’un rölyefinin önüne çiçekler bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!