Moral bozmayın

Güncelleme Tarihi:

Moral bozmayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 00:00

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, dünyada yaşanan ekonomik kriz için umutlu konuştu: “Obama’nın ziyareti olumlu. En kısa sürede kriz aşılacak, işler açılacak.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ilk yerli boya fabrikası DYO’nun toptancı bayiler toplantısı Çeşme Altınyunus Oteli’nde yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, dünyadaki ekonomik krizin kalıcı olmadığını belirterek, “Türkiye’yi de etkisi altına alan ekonomik sıkıntılar en kısa sürede aşılacak. Ülkemizde işler açılacak. Buna inanıyorum. Sakın moralinizi ve azminizi kaybetmeyin” diye konuştu.

Ziyaret önemli

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye yaptığı ziyaretin önemine de değinen Yaşar, “Bu ülkemizin potansiyelini gösteriyor. Ziyaretin olumlu etkileri önümüzdeki aylarda görülecek. Türkiye’nin coğrafi konumu, ekonomik potansiyeli nedeniyle Amerika için son derece önemli” diye konuştu.

Karamsar olmayalım

Toplantıda bayilere Türkiye’deki ve dünyadaki sektörel gelişmelerle ilgili bilgiler veren Boya Sanayicileri Derneği Başkanı (BOSAD) ve Yaşar Topluluğu Dış Yatırımlar ve Yeni Projeler Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, 2009’un ikinci yarısı için umutlu olduklarını kaydetti. Ahmet Yiğitbaşı, “BOSAD olarak 2009 yılı için karamsar değiliz. İlk çeyrekte yüzde 15 dolayında bir azalma bekliyoruz. Ancak son çeyrekte 2008’deki düzeye ulaşılacağını düşünüyoruz. Bir toparlanma söz konusu” dedi. Yiğitbaşı, 2010 yılında da İstanbul’da kısa adı PAINTISTANBUL olan uluslararası bir boya ve kimya fuarı gerçekleştireceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!