Moody’s’ten sorun çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

Moody’s’ten  sorun çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 20:58

BAŞBAKANLIK Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye’nin notunu değerledirmeye alacağına ilişkin açıklamaları konusunda, "Türkiye zaten hak ettiği puanın altında. Darbe girişiminin ekonomimiz üzerinde muhtemel olumsuz etkilerinin gerçekleşmeyeceğinin anlaşılmasından dolayı, Moody’s’in ülkemizin kredi notuyla ilgili olumsuz bir karar almayacağını düşünmekteyim" dedi.

Haberin Devamı


Moody's'in 2014 Nisan ayında Türkiye ekonomisine ilişkin birtakım kırılganlıklardan bahsettiğini ve tahvilleri yatırım yapılabilir seviye olarak tanımlanan, "Baa3" ile negatif izlemeye aldığını ifade eden Ermut, "O günden sonra Moody’s’in belirtmiş olduğu kırılganlıklar noktasında Türkiye, daha güçlü bir konuma ulaştı" diye konuştu.


Ermut, "Türkiye'nin ekonomisine olumlu katkı yapan uluslararası doğrudan yatırımların artırılması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Uluslararası doğrudan yatırımcılarla yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz izlenim de Türkiye’ye olan güvenin ve yatırım yapma iştahının devam ettiğini göstermektedir" dedi.

 

Türk demokrasisini hedef alan kalkışmanın, Türkiye'nin kredi derecelendirme puanının bir bileşeni olan siyasi risk faktörü üzerinde baskı oluşturduğunu anlatan Ermut, "Ancak bu kalkışma milletimizin topyekun verdiği tepkiyle kısa sürede püskürtülmüş, siyasi partilerimizin birlik ve beraberlik içinde olması da siyasi risk unsurunun ülkemizin gündeminde olmadığını kanıtlamıştır. Türkiye zaten hak ettiği puanın altında. Bu elim hadisenin muhtemel olumsuz etkilerinin gerçekleşmeyeceğinin anlaşılmasından dolayı Moody’s’in ülkemizin kredi puanı ile ilgili olumsuz bir karar almayacağını düşünmekteyim" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!