Moody's'in kararına hükümetten ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Moodysin kararına hükümetten ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 13:48

Moody's'in kararına hükümetten ilk tepkiler

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararıyla ilgili "Rating kuruluşlarına vereceğimiz en iyi cevap yapısal reformları daha da hızlandırmak, mali disiplini korumaktır. Durmak yok reformlara devam" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise kararı eleştirerek, "Moodys'in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir" açıklamasında bulundu.

ŞİMŞEK: VERECEĞİMİZ EN İYİ CEVAP YAPISAL REFORMLARI HIZLANDIRMAK

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Moody's'in Türkiye kararının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayan Şimşek, "Rating kuruluşlarına vereceğimiz en iyi cevap yapısal reformları daha da hızlandırmak/mali disiplini korumaktır. Durmak yok reformlara devam. Türkiye'nin temelleri sağlam. Birçok iç&dış şoka rağmen ekonomimiz küresel kriz sonrası dönemde %5.2 büyümüştür, şoklara karşı dirençlidir. 2016'da yaptığımız önemli reformlar: Ar-Ge, işgücü piyasası (kısmen), yatırım ortamını iyileştirilmesi, bireysel tasarruf artışı. 2016'da AB ile vize muafiyeti için gerekli birçok reformu yaptık. Darbeleri engellemek için ordu üzerinde demokratik kontrolü artırdık" ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ: TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TEMEL MAKRO DİNAMİKLERİ İLE ÖRTÜŞMEMEKTEDİR

Ekonomi Bakanı Zeybekci ise Moodys'in not indirme kararının, Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleriyle hiçbir şekilde örtüşmediğine dikkat çekerek, Twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu: "Moodys’in almış olduğu not indirme kararı Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleri ile hiçbir şekilde örtüşmemektedir. Dünya ekonomisinin yavaşladığı bir ortamda, yılın ilk yarısında Türk ekonomisi 2016 yılının yarısında %3,9 büyümüştür. Aynı dönemde Türk ekonomisi hem cari açığını düşürmüş hem de birçok dünya ekonomisi bütçe açığı verirken bütçe fazlası vermiştir. Moodys’in iddiasının aksine özel sektörümüz ve kamu kesiminin dış finansman koşullarında herhangi bozulma yaşanmamaktadır. Siyasi istikrarı koruyacak ve piyasa dostu uygulamalarımızdan tavz vermeden iş yapma ortamını iyileştirecek reformlarımıza devam edeceğiz"

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!