Montunu köpeğin üzerine örten işçiye takdir belgesi, altın ve yeni mont

Güncelleme Tarihi:

Montunu köpeğin üzerine örten işçiye takdir belgesi, altın ve yeni mont
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 16:18

Montunu köpeğin üzerine örten işçiye takdir belgesi, altın ve yeni mont

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN, (DHA) - GİRESUN'da, montunu çıkararak sokakta üşüyen köpeğin üzerine örten ve görüntüleri güvenlik kameralarına yansıyan Giresun Belediyesi işçisi Bülent Kalpakçıoğlu'na ödül geldi. Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, evli 2 çocuk babası 40 yaşındaki Bülent Kalpakçıoğlu'na takdir belgesi ve altınla ödüllendirdi. Başkan Aksu ayrıca Kalpakçıoğlu'na yeni bir mont hediye etti.
Olay Aksu Mahallesi'nde bir apartman sakininin, dairelerin önünden ayakkabıların çalınması sonrasında hırsızları bulmak için güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi sırasında ortaya çıktı. Sokağın karşısındaki apartmanın önünde soğuk havada aç kalan ve üşüyen köpeği önce seven bir kişinin yemek vermesi, ardından da üzerindeki montu çıkarıp köpeğe örttükten sonra oradan ayrılması güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. 
'GURUR DUYULACAK BİR OLAY'
Bu kişinin belediye işçisi Bülent Kalpakçıoğlu olduğunun ortaya çıkması, ardından da  görüntülerin kısa sürede internette yayılması sonrasında işçiyi makamına çağıran Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, gurur duyacakları bir olaya şahit olduklarını belirtti. Göreve geldiklerinde ilk yaptıkları işlerden birinin hayvan barınağını iyileştirmek olduğunu hatırlatan Başkan Aksu şunları söyledi:
"Doğada yaşayan hayvanlar ne kadar özgürse, insanların da o kadar özgür olduğunu düşünüyoruz. Dün akşam gurur duyacağımız bir olaya şahit olduk. Bülent arkadaşımız, üşüyen köpeğe yiyeceğini verdikten sonra montunu çıkarıp üstünü örterek insanlık dersi verdi. Belediyemizin anlayışı ve ortak paydası olan bu gibi durumlar için kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Hayvanlarımızı, insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Şehrimizin bir parçası olan tüm canlıların da bu soğuk günlerde yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyoruz. Bülent arkadaşımız gibi tüm çalışanlarımız ve halkımız bu duyarlılık içindedir."
'GÖZLERİME BAKINCA, İÇİMDEN MONTU ÖRTMEK GELDİ'
Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun takdir belgesi ve altın verdiği, yeni bir mont hediye ettiği Bülent Kalpakçıoğlu da olayla ilgili olarak şunları söyledi:
"İlimiz son günlerde yoğun kar yağışı altındaydı. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda sokak hayvanları için yem, barınma ve battaniye desteği çalışmalarında bulunduk. Sokakta gördüğüm bir köpek üşüyordu ancak battaniye kalmamıştı. Yemi verdikten sonra gözlerime bakınca içimden montu üzerine örtmek geldi. Altı üstü bir mont. Hiç tereddüt etmedim. Bunları herkesin yapması lazım. Onların da canı var. Yemeğe, ısınmaya, barınmaya ihtiyaçları var. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Bunlar bizim temel insanlık görevimizdir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!