Mondragon: G.Saray'ın bir parçası olmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Mondragon: G.Sarayın bir parçası olmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 17:26

Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Mondragon, gelecekte sarı-kırmızılı camianın bir parçası olarak devam etmek istediğini belirtti. Kolombiyalı file bekçisi, Türk vatandaşı olamak için kulübün destek vermesi gerektiğini söyledi.

Mondragon, Futbol Federasyonu'nun aylık yayın organı "TamSaha"da yer alan röportajında, 6 yıldır Galatasaray'da bulunduğunu hatırlatarak, "Eşimle birlikte, burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Ailemle birlikte İstanbul'da yerleşik bir hayat sürdürdük. Gelecekte de bu kurumun bir parçası olarak devam etmek istiyoruz. Türk vatandaşlığı konusuna gelince, kulübün bana kurumsal destek vermesi gerekecek. Ne kadar çabuk olursa, o kadar iyi" dedi.

Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçta, sırtına isabet eden pet şişeler ve duyma kaybı yaşatan patlayıcı maddelerle ilgili bir soru üzerine, Mondragon, "Bunlar hoş şeyler değil, ancak adet haline geldi. Atılan yabancı cisimlere itibar etmeyerek maçı sürdürmemiz gerekiyor. Ses bombasına gelince, evet, 'Maça devam edemiyorum' deyip bırakabilirdim. Sadece maç boyunca değil, izleyen üç gün boyunca kulaklarım çınladı. Maçı bırakmanın, öncelikle sportif açıdan, sonra da bana kucağını açmış, beni ailemle birlikte kabul etmiş, vatandaşlarından biri gibi ekmek vermiş bir ülkeye saygısızlık olacağını düşündüm. Bu ülke bizi bağrına bastı. Ekmeğimi burada kazanıyorum. Eğer o gün maça devam etmeseydim, bunun ortaya çıkaracağı sonuçlardan biri, Türkiye'nin imajının büyük bir leke alması olacaktı. Türkiye her zaman gözaltında. Daha ağır bir yaralanma olsaydı, maça ara vermem söz konusu olurdu, ama öyle bir şey olmadığı için devam etmenin uygun olacağını düşündüm" diye konuştu.

İÇERİDE DİDİŞİRKEN

Kolombiyalı file bekçisi, Türk takımlarının kendi içinde kavga etmeye, birbirinin canını acıtmaya odaklandıklarını, bu arada birbirlerine destek olmaları gerektiğini unuttuklarını vurgulayarak, "Avrupa'da mücadele eden Türk takımlarından biri yenildiğinde, ülke içindeki rakipleri seviniyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Her şeyden önce, aldığımız her kötü sonuçta Türk futbolunu Avrupa'da belli bir seviyeye taşıyacak olan puanları kaybediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE GENÇ YETENEK SORUNU YOK"

Mondragon, Türkiye'de yetenekli genç oyuncu sıkıntısı bulunmadığını, ancak bu yetenekleri parlatma konusunda altyapı antrenörlerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Galatasaray'da, son 1,5 yıl içinde Sabri, Arda, Fevzi, Özgürcan, Aydın, Ferhat ve Mehmet gibi genç yeteneklerin kazanıldığını örnek veren Mondragon, "Sadece Galatasaray'da değil, diğer takımlarda da birçok genç oyuncunun çıktığını, kendilerine yavaş yavaş yer edindiğini görüyoruz. Türkiye'de genç yetenek sorunu yok, fakat o yeteneği cilalamak konusunda mesafe kat edilmesi gerektiği bir gerçek. Burada altyapı antrenörlerine büyük görev düşüyor. Milli takım teknik direktörlerinin de bu yetenekleri parlatmak konusunda önemli görevleri var" dedi.

YERLİ OYUNCULARA DESTEK

Yabancı oyuncuların, eldeki oyunculardan çok daha ileri düzeyde olması, aksi halde transfer edilmemesi gerektiğini ifade eden tecrübeli kaleci, Türkiye'de yabancı transferlerin her zaman bu kritere uygun şekilde yapılmadığını savundu.

Galatasaray'ın bu sezon çok gol yemesini, yapılan kişisel hataların çokluğuna bağlayan Mondragon, duran toplardan çok daha fazla gol yediklerini, bunun konsantrasyon hatası olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!