Moğolistan’a heyeti temaslarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Moğolistan’a heyeti temaslarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 13:29

Moğolistan’a heyeti temaslarını tamamladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığında Moğolistan’a giderek çeşitli temaslarda bulunan TBMM heyeti Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine de katılarak çalışmalarını tamamladı.

Moğolistan’da Türkiye rüzgarı estiren TBMM heyeti yoğun ilgi görürken ziyaret programı kapsamında birçok temaslarda bulunan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığındaki Moğolistan Parlamentolar arası Dostluk Gurubu Heyeti Moğolistan ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine de Moğolistan’da katılan heyet burada sevgi seliyle karşılaştı. Moğolistan ziyareti hakkında bilgiler veren Heyet Başkanı Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, gördükleri ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Moğolistan ziyaretimiz beklediğimizin üzerinde de verimli geçti. Burada Moğolistan Meclis Başkanı Enkhbold’un yanı sıra Moğolistan Savunma Bakanı, Moğolistan Türkiye Dostluk Grubu Başkanı, TİKA, Ata Derneği, Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği ve Moğolistan Parlamentosu başta olmak üzere birçok resmi heyetle görüşmeler gerçekleştirdik. Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldık. Buradaki güzel atmosfer gerçekten hepimizi çok duygulandırdı. 15 Temmuz’da yaşanan olaylar ve FETÖ Silahlı Terör Örgütünün dünya için oluşturduğu tehlikeleri anlattık. Kazak-Mongol Elbirliği Derneği tarafından düzenlenen programa katılarak çeşitli temaslarda bulunduk. Birçok konuda gerçekleştirilen temasların yanı sıra Moğolistan’ın tarihi ve turistik yerlerinde incelemeler yaptık. Ata yadigârı bu topraklarda yer alan Cengiz Han Heykel ve Müzesi, Orhun Abideleri Müzesi, Bilge Tonyukuk kazı alanında incelemeler yaparak Moğolistan programımızı tamamladık. Dünyayı dolaşarak ülkemizi tanıtmak ve ülkemizin sahip olduğu değerleri anlatmak zorundayız. Önümüzdeki süreçte de bu tür temaslarımız devam edecektir" diye konuştu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığında Moğolistan’ın Başkenti Ulanbator’a giden heyette; Ak Parti milletvekilleri Nureddin Nebati, Hamza Dağ, CHP milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, MHP milletvekili Erkan Haberal da yer aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!