Moğolistan Büyükelçisi'nden Erdoğan'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Moğolistan Büyükelçisinden Erdoğana ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 14:19

Moğolistan Büyükelçisi'nden Erdoğan'a ziyaret

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TBMM Türkiye-Moğolistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Erdoğan, Moğolistan Büyükelçisi Sayın Batkhıshıg Badamdorj'ı makamında kabul etti.

Moğol Büyükelçi, Mehmet Erdoğan'ın yeni dönemde Türkiye-Moğolistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığına seçilmelerinden dolayı kutladı. Büyükelçi, Türkiye ile Moğolistan arasındaki ticari ve tarihi bağların gelişmesi yönünde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Mehmet Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan ise iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğunlaştırılmasını amaçladıklarını, ticaret hacminin artırılması yönünde çalışacaklarını belirterek, "Moğolistan ile Türkiye arasındaki tarihi bağların çok eskiye dayanıyor. Ticaret hacminin artırılması için gerekli tüm adımların atılması için ilgili bakanlıklar nezdinde görüşmeler yapıyoruz. Moğolistan'a bir Türk bankası açılması, direkt uçak seferi düzenlenmesi, yaş meyve sebze ihracatı ve hava kargoculuğu gibi birtakım yeni uygulamaların düzenlenmesi yönünde mutabakata vardık. Yine yapılan ikili görüşmelerde iki ülke arasındaki tarihi ve ticari ilişkilerin artırılması yönünde Türk işadamlarımıza gerekli desteğin sağlanmasını da amaçlıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!