Mogan Gölü'nün temizliğine UHDB tarama gemisiyle başlandı

Güncelleme Tarihi:

Mogan Gölünün temizliğine UHDB tarama gemisiyle başlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 11:22

Mogan Gölü'nün temizliğine UHDB tarama gemisiyle başlandı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR / GÖLBAŞI (Ankara), (DHA)- ANKARA'da, Gölbaşı ilçesinin 25 yıllık özlemi olan Mogan Gölü'nün temizliğine UHDB adlı tarama gemisi ile Atatürk Sahil Parkı kıyı kesiminden başlandı. Belediye Başkanı Fatih duruay, sahil parkının kıyı kesimindeki  temizlik çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
TARAMA TEKNESİYLE KIYILARDAKİ BALÇIKLAR TEMİZLENİYOR
Başkan Duruay, gölün temizlik çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, 'mbat tarama gemisi kıyılara yanaşamıyor. Bu yüzden gölün sonundan başlayıp, sahil parka doğru gelerek temizlemeye  başlayacak. O yüzden şuanda UHDB tarama gemisi, borular yardımıyla kıyılarda bulunan mırıkları gölün ortasına çekiyor. Ardından da gölün ortasında biriktirilen çamurun İMBAT gemisiyle gölün dışındaki alana çıkarılması sağlanacak" dedi.
GEOTEKSTİL ÇAMUR SUSUZLAŞTIRMA TESİSİ 
Mogan Gölü'nü temizleme işinin dünyanın en büyük projelerinden birisi olduğunu belirten Başkan Duruay, "Şantiye alanı gidilip görüldüğü zaman gerçekten büyük bir iş olduğu ortaya çıkıyor. Hollanda'dan gelen büyük çuvallalla alanın tesviyesinin yapılması, alanın yüzde 2 meyilli olması, kanalların yapılması, dinlendirilme havuzları, 3 tane pompanın olması, gölden gelecek balçığın bu alanda kimyasalla karıştırılarak suyun süzülmesini sağlayan sistemin kurulması çok kapsamlı bir proje olduğunu gösteriyor" dedi.
İÇ SU TEMİZLİĞİNDE DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ PROJESİ
Başkan Duruay, Mogan Gölü temizliğinin uzun zamandır gündemde olduğunu belirttiği açıklamasında, "Sadece Gölbaşımız için değil Ankaramız içinde önemli göllerimizden bir tanesi.  Gölün temizliği için çok mücadele ettik. Hepimizin mücadelesi sonunda iç su temizliğinde dünyanın en büyük projesinden bir tanesi Gölbaşı'nda uygulanıyor. 1 sene içerisinde de gölümüz temizlenecek. Vatandaşlarımız daha temiz ve berrak Mogan Gölü'müze tekrar kavuşacak" dedi. 
GÖLÜN TEMİZLİĞİ 25 SENE SÜRDÜ
Gölün temizlenmesinin ardından herkese büyük görevler düştüğünün altını çizen Başkan Duruay, "Denetlemeleri yaparak kirliliğe geçit vermeyeceğiz.  Çünkü bu gölün temizliği 25 sene sürdü. Bu bizim özlemimiz. Buranın kirlenmesine Gölbaşı'nda oturan hiçbir vatandaşın rıza göstereceğini zannetmiyorum. Öyle bir şey hissedildiğinde vatandaşımız şikayetini kendisi yapacaktır" dedi. 
Başkan Duruay, Mogan Gölü'nün temizlenmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, bölge milletvekillerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!