Mogan’da çevre felaketi

Güncelleme Tarihi:

Mogan’da çevre felaketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 00:00

Mogan Gölü’nü besleyen derede dört gündür çevre felaketi yaşanırken, binlerce balık kıyıya vurdu.

Haberin Devamı

Bayram tatili nedeniyle yetkililere ulaşamayan vatandaşlar, bakanlık ya da belediyenin duruma el koymasını istedi. Gölbaşı Hallaçlı, Velihimmetli, Hacımuratlı ve Yavrucuk mahallelerinden akan ve Mogan Gölü’nü besleyen derede, dört gündür balık ölümleri yaşanıyor. Mogan’a akan deredeki, turna ve diğer küçük balıkların yanı sıra diğer canlılar da telef oldu. Yavrucuk Köyü sakinlerinden Musa Kart, balıkların geçtiğimiz salı gününden itibaren ölmeye başladığını belirterek, ilgili kişilere ulaşmaya çalıştıklarını fakat bayram dolayısıyla kimseye ulaşamadıklarını iddia etti. Kart, balık ölümleriyle ilgili şunları söyledi:

Muhatap bulmadık

“Su örneklerini alıp, ölü balıklardan birkaç tanesini teste göndermek üzere sudan çıkardık. Gölbaşı Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Jandarma Genel Komutanlığı’nı aradık ancak ilgilenen olmadı. Resmi tatillerde nöbetçi birimlerin bu gibi durumlarla ilgilendiği söyleniyordu ama kimse gelip de balıklar neden ölüyor diye inceleme yapmadı.

Tedirginiz

Haberin Devamı

Balıkçılık ve Su Ürünleri’nden yetkililerin gelip inceleme yapmasını istiyoruz. ‘Balıklar hastalıklı olabilir mi?’ diye düşündük ama suda yaşayan tüm canlılar öldü ve ölmeye devam ediyor. Ciddi bir durum söz konusu. Hem hayvanların hayatı hem de çevre risk altında. Biz de tedirginiz.”

Mogan Gölü'ne akıyor

Hacımuratlı Mahallesi’nden yukarıya kadar gidip baktık fakat balık ölümleri bu köyden sonra başlıyor ve Mogan Gölü’ne kadar devam ediyor. Mogan Gölü de bu dere yatağı nedeniyle tehdit altında olabilir. Hacımuratlı Mahallesi’nin orada, besi ahırı ve köpek çiftlikleri var. Ölümlerin burayla bir ilgisi var mı yok mu bilmiyoruz. Birisi suya bir şey atmış da olabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!