Modern Pentatlon'da hedef Tokyo

Güncelleme Tarihi:

Modern Pentatlonda hedef Tokyo
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 12:27

Modern Pentatlon'da hedef Tokyo

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANKARA,(DHA) - TÜRKİYE Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Öner, yeni bir döneme başladıklarını ifade ederek, daha önceki zor şartların ortadan kaldırılması ve Türk sporunun başarısı için bütün çabayı göstereceklerini belirtti.

'Geldiğimiz günü milat olarak kabul ettik' diyen Başkan Öner: ''Bu dönemde çocuklarımıza hem şefkat hem de birliktelik duygusunu vermeye çalışıyoruz. Hedefimiz 2020 Olimpiyatları. Bunu başaracak gücümüz ve hırsımız var. Hırs ve güç, Türk milletimizin gençlerinde var. Biz çocuklarımıza bunu vermeye çalışıyoruz ve başarılı olacaklarına inanıyoruz'' dedi.

Federasyonun amaçları ile ilgili bilgiler veren Hasan Hüseyin Öner, ''Bizim amacımız Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu olarak Türkiye vilayetlerinin tamamına yayılabilmek. Bu nedenle antrenmanların hem zaman hem de performans açısından etkili olabilmesi için iyi bir tesise ve bu noktada Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'ın desteklerine ihtiyacımız var. Şu anda hedeflediğimiz proje üzerinde çalışmaktayız. Detaylarını bitirdikten sonra Genel Müdürlüğümüze sunacağız. Dünyada çok az sayıda olan bu tesisle hedeflediğimiz projeyle kavuşmuş olacağız'' diye konuştu.

İLKE ÖZYÜKSEL: ''HEFİM 6 OLİMPİYAT GÖRMEK

2016 Rio Olimpiyatları'nda attan düşerek talihsizlik yaşayan Milli sporcu İlke Özyüksel, çoğu hedefimize ulaştık diyerek şunları söyledi: ''2020'de yaşım gereği de yeterli olduğum düşüncesiyle madalya için savaşacağız. Bu yıl bir talihsizlik yaşadık. Binicilik biraz şans işi. Yarışmalarda atımızı kendimiz seçemiyoruz. Atı tanımaya yeterli bir süremiz olmuyor. Belki o sıkıntıyı yaşamamış olsaydık Rio'da çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Her şeye rağmen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız şimdiden başladı. Daha bu yıldan madalyaları toplayacağımız gibi gözüküyor. Federasyonumuzla ve bakanlığımızın desteğiyle güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Hedef 2020 Olimpiyatları altın madalya. Asıl en büyük hedefim altı olimpiyata katılıp en az dördünde madalya sahibi olmak. Bunun için sıkılmadan çalışıyoruz'' dedi.

Milli Sporculardan Buğra Ünal ise ''Şuan antrenmanlarımıza hocalarımızın eşliğinde devam ediyoruz. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde ilerliyor. Koşu, atış ve yüzme branşlarında dünya standartlarında ilerliyorum. Eskrim alanında eksikliklerim olduğunu düşünüyorum, daha iyi ve disiplinli çalışarak performansımı artırmak istiyorum. İnşallah kısa bir zamanda bunu başarmak istiyorum" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!