'Modern konutlar vatandaşa sunulacak'

Güncelleme Tarihi:

Modern konutlar vatandaşa sunulacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 09:41

'Modern konutlar vatandaşa sunulacak'

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Depremevleri bölgesinde TOKİ işbirliğinde yapılacak kentsel dönüşüme ilişkin, "Isı yalıtımlı, doğalgazlı, modern konutlar vatandaşımıza sunulacak" dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Bozkurt Mahallesi'nde Depremevleri olarak bilinen bölgede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Geçen cuma günü Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda hak sahiplerine TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu tarafından bilgilendirme yapıldığını anlatan Özçelik, "Depremevlerindeki konut sahiplerinin bilgilendirildiği bu toplantıda TOKİ'nin ve müşavir firmanın yaptığı çalışmaları net bir şekilde hak sahibi vatandaşımıza bilgilendirdik. Depremevlerinde 322 konut var. Bu 322 konutun 410 hak sahibi söz konusu. Kentsel dönüşümde öncelik hak sahipleriyle mutabakat ve muvafakatin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda çalışmalar yapıldı" dedi.

Depremevleri bölgesine yaklaşık 708 konut yapılacağını aktaran Özçelik, "51 blok 6 katlı, 8 blok ise 8 katlı olacak şekilde düzenleme yapılacak. Cadde üzerinde o bölgeyi hareketlendirmek için dükkan ve mağazalar yapılacak. Bu konutlar yapıldığında 150 konut hiçbir borçlanma olmadan hak sahiplerine verilmiş olacak. 168 konutta ise bir bedel söz konusu olacak. Bu 168 konut sahibinin her biri 15 yılda (180 ay) 9 bin 880 TL'yi ayda 54 lira, 46 lira, 17 lira, 7 lira gibi taksitlerle ödeyecek" diye konuştu.

Burdur Belediyesi ve TOKİ'nin inşaat hak edişlerinden vazgeçtiğini anlatan Özçelik, "Burdur Belediyesi 8.79 metrekare, TOKİ ise 11.95 metrekare toplam 20.74 metrekare inşaat hakkının tamamı vatandaşın lehine, her daire için 20.74 metrekare haklarını teslim ettiler. Burdur Belediyesi'nin 8.79 metrekare hakkını geçen dönem Ak Parti Belediyesi Sebahattin Akkaya döneminde Milli Emlak'tan, Burdur Belediyesine kazandırdığımız bir haktır. Bu haktan Burdur Belediyesi vatandaş lehine tercihini kullandı, TOKİ de 11.95 inşaat hakkını da vatandaş lehine kullandı" dedi.

Dairelerin 69 ile 112 metrekare arasında değiştiğini de söyleyen Özçelik, şöyle devam etti:

"Maddi durumu daha iyi olanlar daha büyük daireleri alma imkanına sahip olabilecek. Isı yalıtımlı, doğalgazlı, modern konutlar vatandaşımıza sunulacak. Yaklaşık 2- 3 ay tek tek görüşmeler gerçekleşecek. Şimdi ofis açıldı ve hak sahipleri müşavir firma personeliyle Burdur Belediyesi Fen İşleri kampüsünde birebir görüşülüyor. Vatandaşımız kendi dairelerinin pozisyonlarını, durumlarını belirtiyor. Bu görüşmeler yapıldıktan hemen sonra inşaat aşaması kalmış oluyor. Depremevleri sakinlerine Burdur'da sona geldiğimiz çok büyük bir yatırımdaki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu inşaatların tamamlanması sürecini ne kadar geriye çekebileceğimizi de belirleyeceğiz. 2.5 yıl ile 2 yıl arasında inşaatların tamamlanması için çaba göstereceğiz. Hak sahiplerinden kiraya çıkmak isteyenlere bu yıl için 650 TL kira ödemesi yapılacak. Gelecek yıllarda bu kira bedelinde TEFE- TÜFE'ye göre artış olacak. Kentsel dönüşümün Burdur'umuz ve hemşehrilerimiz için güzellikler getirmesini diliyorum. Bu hak sahiplerinden 'biz bu işin içinde bulunmak istemiyoruz' diyen olabilir. Ama çoğunluk kabul etmişse yasal yollardan TOKİ kamulaştırma sürecini başlatacak ve kamulaştırma bedeli kendilerine teslim edilecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!