Modern kabinlerde piknik

Güncelleme Tarihi:

Modern kabinlerde piknik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Günde 2.5 milyon lira verdiğinizde Büyükşehir Belediyesi'ne ait Florya Sosyal Tesisleri'nde bir kabin kiralayarak, yeşil bir alanda dilediğinizce piknik yapabilirsiniz.

Sıcakların iyice bastırdığı şu günlerde, şehir dışına çıkmadan sıkıntı ve stres atabileceğiniz mekánlardan biri Yeşilköy ile Florya sahili arasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri. Yaklaşık 150 dönümlük bir arazi üzerine yayılan tesislerde 280 kişilik restoran, 800 kişilik bir salon, 100 kişilik kafeterya, 105 odalı modern piknik alanı, futbol ve basketbol sahaları bulunuyor.

Yapımına Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nurettin Sözen döneminde başlanan Kamelyalı Restoran'ın dışındaki diğer tesisler, Recep Tayyip Erdoğan zamanında tamamlanmış. Ancak tesisler için resmi bir açılış yapılmamış.

Kamelyalı Restoran'da Türk, İtalyan ve Fransız mutfaklarından örnekler tatmak mümkün. Türk mutfağından kebaplar, dolmalar, zeytinyağlılar; İtalyan mutfağından spagettiler ve Fransız mutfağından biftek çeşitleri müşterilerin beğenisine sunuluyor. Restoranda alkollü içecek bulunmuyor ve fiks mönü uygulanıyor. Çorba, börek, salata, sıcak yemek, içecek ve tatlıdan oluşan mönünün fiyatı 2 milyon 900 bin lira.

Toplantı ve düğün gibi organizasyonlar için ayrılan 800 kişilik Yeni Salon (Havuzlu Restoran) da dileyenlere 12.00-17.00 ve 19.00-23.00 saatleri arasında kiralanıyor.

Florya Sosyal Tesisleri'nin sahil kısmında ise 1000 kişilik bir kafeterya bulunuyor. Ağaçların altına kurulan kafeteryadan havalimanına inen uçaklar görülüyor. Kafeteryanın mönüsü sıcak ve soğuk içeceklerin yanısıra hamburger, tost ve yalnızca hafta sonları yapılan dönerden oluşuyor.

Amaç kár değil

Tesislerde piknik yapmak isteyenler de unutulmamış. Bu amaçla 105 odalı modern bir piknik alanı oluşturulmuş. Fakat bunlardan henüz 30-35 tanesinin yapımı bitmiş. Kabinler 08.00-24.00 saatleri arasında kiralanabiliyor. Kabin fiyatı 2.5 milyon lira.

Bu modern piknik kabinlerinin içinde bambu masa ve sandalyeler, lavabo ve banyo bulunuyor. Kabinlerin yapılmasındaki temel amaç, tesislere gelen ziyaretçilerin çevre düzenlemesine zarar vermeden, belirli bir düzen içinde piknik yapmalarını sağlamak.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan tesislerde basketbol ve futbol sahalarının yanısıra yapımı devam eden büyük satranç tahtası yer alıyor.

Florya Sosyal Tesisleri'nde fiyatlar çok hesaplı. Yetkililer bunu nedenini ‘‘Amaç kár değil, halka hizmet’’ diyerek açıklıyor.

Otopark sorununun yaşanmadığı tesislerde araç sahiplerinden park ücreti de alınmıyor. Piknik alanı ve restoranlara daha çok aileler rağbet gösteriyor. Bunun yanısıra tesislere gelen gençlerin sayısı da az değil. Tesislerde toplam 170 işçi çalışıyor. Buranın bakımını ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve mevcut personel gerçekleştiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri Yöneticisi Ali Seçgin, tesislere ilginin yoğun olduğunu, her kesimden ve bölgeden ziyaretçi geldiğini, talepleri karşılamakta güçlük çektiklerini söylüyor ve bunun nedenlerini şöyle açıklıyor: ‘‘Burası deniz kenarına yakın, bitki örtüsü zengin, çok farklı üniteler var, çocuk parkları ve piknik alanı önemli avantajları. Bütün bunlar bizi diğer tesislerden ayırıyor ve talebi arttırıyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!