Modellik dünyası hakkında konuÅŸulmayan 5 gerçek

Güncelleme Tarihi:

Modellik dünyası hakkında konuşulmayan 5 gerçek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 13:00

Modeller sanki doğar doğmaz o mesleği yapmaya başlıyorlarmış ya da çok güzel olmanın model olmak için yeterliymiş gibi bazı önyargılarımız var. Ancak bunlar adı üzerinde tamamen önyargılardan ibaret. Çünkü modellik aslında en profesyonellik gerektiren mesleklerden biri. Eğer istenileni veremiyorsanız çok kolay elenebileceğiniz oldukça da stresli bir meslek. Yani o güzel kızların güzel yüzlerinin ve vücutlarının altında çok ciddi bir emek ve çalışma süreci yatıyor. İşte model dünyası hakkında çok az konuşulan bazı gerçekler.

Haberin Devamı

Zarafet okullarından ders almaları

Modellikte akla vücut ölçüleri uyumlu olsun yeter düşüncesi kesinlikle yanlış. Modellik ajansları ya da markalar modellerden zarafet bekliyorlar. Modeller çekimlerdeki veya defilelerdeki zarif duruş, poz veya yürüyüşlere sahip olmalılar. Bunun içinde zarafet eğitimi alıyorlar.

Modellik dünyası hakkında konuşulmayan 5 gerçek

Her modelin her işe uygun olmaması

Modeller, yüz şekilleri, mimikleri, saçları ve hatta ten renklerine göre farklı işlere uyum sağlıyorlar. Her model her işe uygun olmayabilir. Seçilen konsept ve koreografilere uygun olanlar o işte yer alabilir.

Â

Modellik dünyası hakkında konuşulmayan 5 gerçek

Haberin Devamı

Modellerden yetenekli olmaları bekleniyor

Uzun bacak boyu, uzun boy, ince bel, küçük göğüsler; yani kısaca modellik için ideal vücut ölçüleri... Bunlar sizi fiziken bir model görüntüsüne kavuşturabilir. Lakin modellerden beklenen sadece bu fiziki görünüş değil, yetenekli olmaları. Modellerde poz verme yeteneği ve yürüyüş yeteneği yoksa ajansların veya markaların gözünde model olarak değerlendirilmiyor ve iş alamıyorlar.

Modelliğe küçük yaşta başlamaları

Profesyonel modeller, mesleğe her zaman erken yaşta başlayanlardır. Hem daha çok tanınmak, hem modellik konusunda kendilerini geliştirmeleri, hem de daha çok işte yer almaları için modelliğe erken yaşta başlanılması önerilir.

Modellik dünyası hakkında konuşulmayan 5 gerçek

Beden terbiyesi çok önemli

Son dönemde sıfır beden modeller hakkında ciddi bir tartışma yaşansa da model dünyasında çok zayıf olmak hâlâ ciddi bir gereklilik. Bu nedenle modeller hayatları boyunca ciddi bir yeme disiplini ile boğuşuyorlar. Eğer bir gram fazlanız bile varsa çıkamadığınız bir defileyle bir başarısızlık hikâyesine dönüşebiliyorsunuz. Bu nedenle modellik mesleği ciddi bir disiplin ve azim gerektiriyor.

Haberin Devamı

Saç bakım rutinim | Dolaşan saçları kolay açma yolu | Beliz Şen

BAKMADAN GEÇME!